Intuition käyttöä voi opetella

Jaa

Intuitio tunnustetaan nykyisin relevantiksi käyttövoimaksi jopa liike-elämässä. Se on haluttu taito, jonka käyttöä voi harjoitella.

- Eläinten vaistoista on puhuttu kautta aikojen. Meillä ihmisillä on vastaavia kykyjä. Niitä voi kutsua myös intuitioksi, sanoo intuitio- ja vahvuuskouluttaja FM Suvi Savolainen.
Kuva: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
- Eläinten vaistoista on puhuttu kautta aikojen. Meillä ihmisillä on vastaavia kykyjä. Niitä voi kutsua myös intuitioksi, sanoo intuitio- ja vahvuuskouluttaja FM Suvi Savolainen. Kuva: Polina Khanteeva, Lovinphoto.

- Puut tietävät mihin suuntaan niiden tulee kasvaa. Koirat aistivan paljon ihmisistä. Hevoset reagoivan vaaratilanteisiin ennakoivasti. Eläinten vaistoista on puhuttu kautta aikojen. Meillä ihmisillä on vastaavia kykyjä. Niitä voi kutsua myös intuitioksi, sanoo intuitio- ja vahvuuskouluttaja FM Suvi Savolainen. 

Savolainen jatkaa ihmisesimerkillä.
- Kun saavut luentotilaan ja sinun pitää valita istumapaikka nopeasti, valitset paikkasi intuitiiivisesti. Sinulla on tunne minne haluat istua, kenen viereen ja minne et missään nimessä halua istahtaa.

Ihminen turvautuu tyypillisimmillään intuitioonsa, silloin kun valintamahdollisuuksia on liikaa järjellä vertailtaviksi ja aika on rajallinen. 

Mitä hyötyä intuitiosta on?

On paljon tunneasioita, joita ei voi järjellä ratkaista. Rakastuminen on ääriesimerkki. Ihmiset tuppaavat rakastumaan järjenvastaisesti.
- Myös vanhemmaksi ryhtyminen, uran ja kodin valintatilanteet ovat usein vaistonvaraisia. Olet luottanut intuitioosi varsinkin silloin, kun olet tehnyt järjenvastaisen päätöksen ja se tuntuu hyvältä päätöksenteon jälkeen, huomauttaa Savolainen.

Usein intuitiivisiä tekoja ja valintoja selitellään itselle sekä muille voimakkaalla tunteella.
- Intuition varaan rakennetut päätökset vaativat rohkeutta ja luottamusta siihen, että "huonokin" päätös koituu hyväksi jollain tavalla ja aikavälillä.

Parhaimmillaan intuitio on arkea helpottava työkalu. Moni yritysjohtaja on uskaltanut kertoa julkisesti intuitiivisista rohkeista valinnoistaan. Yhteistä kertomuksille on ollut se, että ne ovat näyttäneet järjen vastaisilta, mutta myöhemmin ovat osoittautuneet jumymenestykseksi. 

Pettääkö intuitio?

Intuition kieli ja logiikka on osin erilaista kuin järjen. Usein petymme omaan intuitoomme ja ajattelemme, että se johtikin harjaan. Monesti tulkinta johtuu nykyihmisen kiireestä. Ajatellaan, että asiat pitää saavuttaa tehokkaasti ja nopeasti, mielummin eilen kuin tänään. Intuitio ei toimi siten. Se tarvitsee kaverikseen kokemuksen.

- Intuitio auttaa meitä ensin saavuttamaan tarpeellisen kokemuksen, joka ikään kuin kasvattaa suurempiin saappaisiin. Meidän tulee ymmärtää kokemuksista useampia puolia, ennen kuin voimme vastaanottaa intuition viestejä. Näin ollen intuitio ei ole tilausjärjestelmä, joka kulkee järjen ohjaamana suorinta tietä pisteestä A pisteeseen B. Intuitio on elämänmakuinen polveileva ja yllätyksellinen polku, jonka useimmiten ymmärtää kokonaisuudessaan vasta jälkikäteen. 

- Onneksi uskalsin tehdä sen valinnan silloin, sillä kaikki tämä olisi jäänyt kokematta, enkä olisi nyt se ihminen, joka olen tänä päivänä. Näin olen monasti kuullut, kun ihmiset keskustelevat intuitioon pohjautuvista valinnoistaan, sanoo Savolainen.

Hän kiteyttää, että intuitio voi johdattaa meidät elämämme olennaisimpien kysymysten ja tarpeiden äärelle. 

Valjasta intuitio voimavaraksesi

Intuitio on aivan samanlainen taito kuin mikä muu hyvänsä, vaikkapa polkupyörällä ajo. Sitä pitää harjoitella. Kun olet opetullut intuition haltuunoton taidon, sitä voi hyödyntää aina kun tarvetta ilmaantuu.

Näin otat haltuun intuitiosi

1. Tee tilaa intuitiolle päivittäin hiljentämällä mielesi toviksi.

2.
 Kiinnitä huomiota aamulla herättyäsi
mielessäsi pyöriviin asioihin, ennen kuin aktivoidut päivän askareisiin.

3. Herkistä aistejasi. Ylisuorittaminen tekee poissaolevaksi. Kiinnitä huomiota pitkin päivää tunteisiisi ja omiin tarpeisiisi. Kuuntele kehon tuntemuksia.

4. Selvitä vahvuutesi intuition saralla. Oletko esimerkiksi kehollista tyyppiä? Silloin kannattaa muistaa kuulostella miltä kehossasi tuntuu, kun mietit joitain valintojasi. Reagoiko kehosi silloin samalla tavalla kuin olisit jossain sinulle turvallisessa ja tutussa paikassa? Tällöin voisi olettaa käsillä olevan asian olevan sinulle intuitiivisesti suotuisa.

5. Anna mahdollisuus
 intuitiolle käytännössä. Pyri kuulemaan intuition viestejä ja haasta itseäsi toimimaan sen mukaisesti. 

6. Buustaa kehitystäsi intuitiomyönteisellä seuralla. Sanonta "seura tekee kaltaisekseen" pitää kutinsa. Ei ole yhdentekevää, kenen seurassa vietät aikaasi. Intuition kehityksen kannalta ei ole suotuisaa hengailla seurassa, jossa mielenkiintosi kohteita jatkuvasti kyseenalaistetaan, arvostellaan tai vähätellään.

Oletko joskus tuntenut seuraavaa:

- Oletko joskus kohdannut ihmisen, joka tuntuu ensi silmäyksellä tutunoloiselta?
- Saatko yleensä hyvän yhteyden eläimiin?
- Tunnetko kotoisia tunteita, kun liikut metsässä tai meren äärellä?
- Vaikuttavatko paikat sinun energiatasoosi ja mielialaasi? Esimerkiksi laitoksissa olotila voi muuttua tokkuraiseksi tai vastaavasti luonnonkohteessa aistit voivat terävöityä.
- Meneekö ihosi kananlihalle kun mietit jotakin sinulle tärkeää tulevaisuuden tavoitetta?
- Vaikuttaako seurasi mielialia sinuun?

Jos vastasit myöntävästi edes yhteen kysymykseen, sinulla on intuitio, jonka voi opetella ottamaan systemaattisesti käyttöön.

Lisätietoja:

Intuitiota voi opiskella. 

Tutustu luotettavan intuition viiden kohdan checklistaan.

Kuvat

- Eläinten vaistoista on puhuttu kautta aikojen. Meillä ihmisillä on vastaavia kykyjä. Niitä voi kutsua myös intuitioksi, sanoo intuitio- ja vahvuuskouluttaja FM Suvi Savolainen.
Kuva: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
- Eläinten vaistoista on puhuttu kautta aikojen. Meillä ihmisillä on vastaavia kykyjä. Niitä voi kutsua myös intuitioksi, sanoo intuitio- ja vahvuuskouluttaja FM Suvi Savolainen. Kuva: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
Lataa
Suvi Savolainen.
Kuvaaja: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
Suvi Savolainen. Kuvaaja: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
Lataa
Suvi Savolainen.
Kuvaaja: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
Suvi Savolainen. Kuvaaja: Polina Khanteeva, Lovinphoto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Intuition ammattilaiset
Katri Valan tie 2 B
02660 Espoo

0405812020http://www.intuitionammattilaiset.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intuition ammattilaiset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme