Isku

Isku jatkaa määrätietoista työtä ympäristövastuun ja laadun ympärillä

Jaa

Isku jatkaa pitkäjänteistä panostustaan ympäristövastuuseen ja on saanut Pohjoismaisen Joutsenmerkin käyttöoikeuden neljälle tuotteelleen. Samalla myyntitoiminnan voimakas kehitys jatkuu ja ISO 9001-laatujärjestelmä laajenee nyt kattamaan myös kotimaan myynnin.

Isku on saanut pohjoismaisen Joutsenmerkin käyttöoikeuden kahdelle Tendo-toimistokaapille, Lightness-asiakastuoleille, Matrix I -työpöydälle sekä Kivikko-istuimelle. Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Elinkaariajattelussa arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Kriteerit on laadittu niin tiukoiksi, että vain pieni osa markkinoilla olevista kalusteista yltää niihin.

Iskun Joutsenmerkityistä tuotteista elinkaariajattelu toteutuu esimerkiksi Kivikko-istuimen kohdalla niin, että sen päämateriaali on vaahtomuovituotteiden hukka- ja leikkuupaloista syntynyttä ylijäämämateriaalia ja sen valmistuksessa syntyvä hukkamateriaali palautuu takaisin tuotantoprosessiin. Tuotteen muotoilija Henri Halla-aho on optimoinut materiaalin käyttöä myös huomioimalla tuotteen eri istuimien koot niin, että sen kuljettaminen on mahdollisimman tilatehokasta.

Isku laajensi sertifioidun ISO 9001 -standardin mukaisen laatujärjestelmän kotimaan myyntikenttään. Nyt Iskun ISO 9001 -laatusertifiointi kattaa kotimaan myynnin sekä tuotannon, hankinnan, tuotekehityksen ja muut tukitoiminnot Lahdessa. Näin varmistetaan korkea toiminnan ja asiakaspalvelun laatu sekä yhtenäiset toimintatavat koko maassa.

”Laatu- ja ympäristösertifiointien laajennus on osa strategiaamme. Laatujärjestelmällä haluamme varmistaa, että asiakaslupauksemme toteutuu samanlaisena koko Suomessa. Kehitämme tuottavuutta sekä keskitämme hankintaa kotimaisiin ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Haluamme tarjota asiakkaille ympäristömyötäisiä Joutsenmerkittyjä tuotteita”, sanoo Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

”Joutsenmerkityissä kalusteissa käytetyt materiaalit ja kemikaalit täyttävät tiukat kemikaalivaatimukset. Tuotteet eivät sisällä ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita eikä niiden käytöstä aiheudu haitallisia päästövaikutuksia. Puuraaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä ja valmistuksen energia- ja ilmastovaikutukset ovat vähäiset. Tuotteet täyttävät myös testatut tiukat laatuvaatimukset”, kertoo Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Arto Tiitinen
toimitusjohtaja
Isku-Yhtymä Oy
puh. +358 400 566875
arto.tiitinen@isku.com

Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen
p. 0400 417 884
harri.hotulainen@ecolabel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Isku
Isku
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

029 086 3000http://www.isku.com

Isku on suomalainen Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys. Iskun tuotteet ja palvelut ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Suomessa Isku toimii omien myynti- ja palvelukeskusten kautta. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. Isku on keskittänyt koko tuotannon Lahteen. Isku on sertifioinut laatu-, ympäristö ja turvallisuusjärjestelmänsä ja ne ovat ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001-standardien mukaiset. Lisäksi Iskulla on oman tuotannon kattava PEFC (CoC) järjestelmä eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Isku

Antti Keskisen Grip-sohvalle Isku 90 -muotoilukilpailun voitto16.5.2018 13:00Tiedote

TIEDOTE 16.5.2017. Iskun 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyn muotoilukilpailun voitti Antti Keskisen hoito- ja senioriympäristöihin sekä vanhenevan väestön koteihin suunnittelema Grip-sohva. Toiseksi tuli Timo Ripatin Light-neuvottelutuoli, ja jaetulle kolmannelle sijalle Petteri Häkkisen Uno-tuotesarja ja Simo Serpolan monitila‐ ja oppimisympäristöihin soveltuva pyöreä tilanjakaja Seed. Yleisöäänestyksen voitti Petteri Häkkisen suunnittelema Uno.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme