Isku

Isku saneeraa entisestä tehdaskiinteistöstä huippumodernit toimitilat vastuullisuutta arvostaville yrityksille

Jaa

Energiaviisaat ratkaisut pienentävät uuden Isku Centerin hiilijalanjälkeä 90 prosenttia.

Isku-Yhtymä uudistaa täydellisesti Lahdessa sijaitsevan entisen tehdaskiinteistönsä. Rakennuksen vankkaan runkoon rakennetaan parhaillaan uusia toimitiloja, joiden viihtyvyys, tehokkuus ja energiatehokkuus edustavat tämän päivän parasta tasoa. Energiapalveluyhtiö LeaseGreenin Isku Centeriin suunnittelemat ratkaisut supistavat kiinteistön CO2-päästöjä jopa 90 prosenttia vastaavissa rakennuksissa käytettävään tekniikkaan verrattuna.

”Vastuullisuus ja kestävä kehitys kuuluvat Isku Centerin peruskiviin”, Iskun laatu- ja ympäristöjohtaja Hanna Eskola sanoo. ”Kiinteistön sydämeen asennetaan parhaillaan uutta energiajärjestelmää, joka yhdistää huippuluokan energiatalouden, hyvän sisäilman ja erittäin pienen hiilijalanjäljen. Me kutsumme tällaista kokonaisuutta energiaviisaudeksi. Se on vielä enemmän kuin energiatehokkuus.”

Yrityskeskus Isku Centerissä toimii jo nyt Iskun oma pääkonttori, taloushallinnon asiantuntijayritys Accountor ja jäähdytysteknologiaan erikoistunut Huurre. Rakennuksen syksyllä valmistuva toinen vaihe tarjoaa Eskolan mukaan lähes rajattomat muokkausmahdollisuudet erilaiseen liike-ja tuotantotoimintaan. Kiinteistössä toimivien yritysten ja koulutusalan vuorovaikutus tiivistyy niin ikään syksyllä, kun LAMK siirtää kaiken toimintansa samaan osoitteeseen. Syksyllä joukkoon liittyy myös logistiikkayhtiö Niemi ja vuoden 2019 alussa it-yritys CGI.

”Kehitämme Isku Centeristä Päijät-Hämeen vetovoimaisimman business campuksen ja kutsumme mukaan kaikki yritykset, jotka arvostavat inspiroivia tiloja, erinomaisia palveluita ja vastuullista toimintaa”, Hanna Eskola sanoo.

Isku Centerin energiatalous perustuu poikkeukselliseen tehokkaaseen maalämpöpumppujärjestelmään, joka huolehtii sekä kiinteistön lämmityksestä, että jäähdytyksestä. Kiinteistön katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä, jonka tuottamaa sähköä käytetään mm. kiinteistön jäähdytykseen ja sähköautojen lataukseen.

Lämpöpumppujen kapasiteetti on 1050 kW, mikä vastaa yli sadan omakotitalon maalämpöpumpun tehoa. Kaukolämpö jää lämpöpumppujen tueksi: se tuottaa vuoden kaikkein kylmimpinä päivinä tarvittavat huipputehot.

”Kaikki on suunniteltu siten, että energiatalous, hyvät sisäilmaolosuhteet ja pienet CO2-päästöt ovat mahdollisimman hyvässä tasapainossa keskenään”, uuden energiajärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavan LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo.

”Ainutlaatuista on energian käytön ja paikallisen tuotannon saumaton yhteispeli, jonka ansiosta voimme minimoida ulkopuolelta hankittavan ostoenergian tarpeen. Tämä pienentää sekä kustannuksia että päästöjä. Isku Centerille haetaan huippuluokan ympäristösertifikaattia ja sähkönsä se hankkii vihreistä lähteistä: tuuli-, vesi- ja bioenergian tuottajilta.”

Laatu- ja ympäristöjohtaja Hanna Eskolan mukaan Isku korostaa kaikessa toiminnassaan resurssitehokkuuden ja vastuullisuuden periaatteita. 90-vuotisjuhliin valmistautuva yritys on äskettäin modernisoinut Isku Centerin naapurissa sijaitsevan tehtaansa tuotannon ja kiinteistötekniset järjestelmät – viimeksi mainitut yhteistyössä LeaseGreenin kanssa. Uudet energiaratkaisut ovat leikanneet tehtaan energiankulutusta lähes 50 prosenttia.

”Vastuullisuus tarkoittaa meille myös terveellisiä, kestäviä ja kestävää kehitystä tukevia materiaalivalintoja sekä jätehuoltoa”, Eskola kertoo.

”Olemme siirtyneet käyttämään liuotinvapaita pintakäsittelyaineita ja vesiohenteisia verhoiluliimoja, emmekä siksi enää tarvitse toimintaamme ympäristölupaa. Kaiken käyttämämme puun alkuperä varmistetaan, ja kalustelevyn ja vanerin ostot on keskitetty Suomeen. Isku ei halua tehdä asioita pelkästään lakien ja pykälien mukaan vaan ylittää ne. Uskomme vahvasti siihen, että vastuullinen liiketoiminta on myös kannattavaa liiketoimintaa.”

Yhteyshenkilöt

Hanna Eskola
Laatu- ja ympäristöjohtaja
Isku-Yhtymä Oy
044 792 3263
hanna.eskola@isku.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Isku
Isku
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

029 086 3000http://www.isku.com

Isku on suomalainen Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys. Iskun tuotteet ja palvelut ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Suomessa Isku toimii omien myynti- ja palvelukeskusten kautta. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. Isku on keskittänyt koko tuotannon Lahteen. Isku on sertifioinut laatu-, ympäristö ja turvallisuusjärjestelmänsä ja ne ovat ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001-standardien mukaiset. Lisäksi Iskulla on oman tuotannon kattava PEFC (CoC) järjestelmä eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Isku

Antti Keskisen Grip-sohvalle Isku 90 -muotoilukilpailun voitto16.5.2018 13:00:00 EESTTiedote

TIEDOTE 16.5.2017. Iskun 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyn muotoilukilpailun voitti Antti Keskisen hoito- ja senioriympäristöihin sekä vanhenevan väestön koteihin suunnittelema Grip-sohva. Toiseksi tuli Timo Ripatin Light-neuvottelutuoli, ja jaetulle kolmannelle sijalle Petteri Häkkisen Uno-tuotesarja ja Simo Serpolan monitila‐ ja oppimisympäristöihin soveltuva pyöreä tilanjakaja Seed. Yleisöäänestyksen voitti Petteri Häkkisen suunnittelema Uno.

Koskisen Oy toimitti Iskulle kolmannen miljoonannen kuution kalustelevyä12.4.2018 15:43:37 EESTTiedote

TIEDOTE 12.4.2018. Isku ja Koskisen Oy ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuoden ajan. Isku on keskittänyt hankintojaan Suomeen ja keskitti kaiken kalustelevyhankinnan Koskisen Oy:lle vuonna 2015. Koskisen Oy:n kalustelevytehtaan tuotantolinjalta valmistui kolmas miljoonas kuutio levyä 11.4.2018. Vuodesta 1975 asti levyä valmistanut tehdas on tätä nykyä Suomen ainoa kalustelevytehdas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme