Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Islannin presidentin puoliso Eliza Reid osallistuu kirjailijaseminaariin Hanasaaressa

Jaa

Islannin presidentin vaimo Eliza Reid osallistuu keskiviikkona kirjailijaseminaariin Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Seminaari keskittyy lasten ja nuorten lukutottumuksiin ja pohtii, miten lapsia voisi rohkaista lukemaan enemmän.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Eliza Reid käy täällä puhumassa lasten ja nuorten lukutottumuksista. Kysymys on sekä ajankohtainen että tärkeä, koska lukeminen kilpailee nykyisin niin monen muun asian kanssa”, toteaa Hanasaaren projektipäällikkö Jaana Tamminen.

Eliza Reidin Hanasaaren-vierailu on osa Islannin presidenttiparin valtiovierailua. Reid vierailee Suomessa yhdessä miehensä Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannessonin kanssa 14.–17.5.2018.

Aika: 16.5.2018 klo: 14.00

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 00210 Espoo

Ohjelma:

14:00 – Kahvitarjoilu

14:30 – Tervetulopuhe, Maria Romantschuk, ohjelmajohtaja, Hanasaari

14:33 – Fostering a love of the written word in Iceland, Eliza Reid

14:48 – Promoting reading in Finland, Juha Itkonen, puheenjohtaja, Kansallinen lukutaitofoorumi

15:03 Paneelikeskustelu: kirjailijadialogi lukemisesta Juha Itkosen, Malin Klingenbergin ja Gerður Kristnýn kanssa. Keskustelua johtaa Pirjo Houni.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tapahtumaan Hanasaaressa: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 737

Ilmoittautuminen viimeistään 16.5. klo: 11.00

Tervetuloa!

 

Eliza Reid

Islannin presidentin vaimo Eliza Reid on syntynyt vuonna 1976 Ottawassa Kanadassa. Hänellä on BA Honors -tutkinto kansainvälisistä suhteista University of Toronton Trinity Collegesta ja Master of Studies -tutkinto nykyajan historiasta University of Oxfordin St. Anthonys Collegesta. Eliza Reid on yksi Iceland Writers´ Retreat -tapahtuman aloitteentekijöistä. Kyseessä on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jolloin ulkomaalaisia kirjailijoita saapuu Islantiin kirjoittamaan ja tutustumaan Islannin kirjalliseen perintöön ja kulttuurielämään.

Lue lisää: http://www.forseti.is/en/about-the-president/first-lady-eliza-reid/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Miten koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Suomen ja Ruotsin lapsiasiavaltuutetut keskustelevat nuorisotyön ammattilaisten kanssa laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta8.2.2019 09:49:23Tiedote

Lapset ja nuoret kiusaavat yhä toisiaan koulussa. Vuonna 2017 tehty kartoitus osoitti, että peräti seitsemää prosenttia kaikista suomalaisista ja ruotsalaisista lapsista ja nuorista oli kiusattu koulussa. Näin siitä huolimatta, että ennaltaehkäisevään toimintaan käytetään vuosittain paljon aikaa ja rahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme