Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto edistää kahdenvälistä yhteistyötä jakamalla apurahoja

Jaa

Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston hallitus on päättänyt apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2022 ja alkuvuodelle 2023. 28 hakijalle jaettiin yhteensä 23 140 euroa.

Apurahoja jaetaan yksityishenkilöille ja järjestöille hankkeisiin, jotka edistävät yhteistyötä Suomen ja Islannin välillä.

Apurahoja myönnetään yhteistyöhön taiteen ja kulttuurin alalla, tieteelliseen tutkimukseen, opintomatkoihin sekä toisen maan yhteiskunnallisiin oloihin perehtymiseen.

Suurin yksittäinen apuraha, 1500 euroa, myönnettiin matka-apurahana Päivi Oksaselle Islantiin verkoston luomiseksi pohjoismaisten geopark-oppaiden kanssa.

1200 euron suuruisia apurahoja myönnettiin Suomen sarjakuvaseuralle, Mäntän Musiikkijuhlien tuki ry:lle, Selma Reynisdóttirille, Helsinki Photo Festivalille sekä Nordic Performance Art Tourille. Muut apurahat liikkuivat 390 ja 1000 euron välillä.

Käsiteltäviä hakemuksia oli tänä vuonna saapunut Islannista ja Suomesta yhteensä 54 kappaletta.

Liitteenä Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston myöntämät apurahat.

Rahaston hallitukseen kuuluu neljä jäsentä ja työtä johtaa puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Muut jäsenet ovat yliopisto-opettaja Sari Päivärinne, senior advisor Áslaug Dóra Eyjólfsdóttir ja arkkitehti Málfríður Kristjánsdóttir. Hallituksen varajäsenet ovat kapellimestari Petri Sakari ja neuvonantaja Baldur Þórir Guðmundsson.

Toimitusjohtaja Gunvor Kronman toimii rahaston esittelevänä pääsihteerinä. Rahaston sihteeristö sijaitsee Hanasaaressa.

Yhteystiedot:

Pääsihteeri Gunvor Kronman

s-posti gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Lue lisää rahastosta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/islantilais-suomalainen-kulttuurirahasto/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme