Aidosti leveämmät hartiat

Ismo Apellin jouluviesti: Tue sinäkin tasa-arvoista elämää

Jaa

Jos et voi puolustaa omia palveluitasi, kuka sen tekee puolestasi?

Ismo Apell
Ismo Apell

Näyttelijä ja kuntapäättäjä Ismo Apell muistuttaa videoviestissään joulun alla, kuinka sote-lakiluonnoksessa on unohdettu kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset.  

Näillä ihmisillä voi olla kehitysvammadiagnoosi ja vakavia mielenterveysongelmia, erilaisia riippuvuuksia ja rikostaustaa, monia toimintakykyä heikentäviä diagnooseja tai he ovat asiakkaita, jotka tarvitsevat palvelua äidinkielellään ruotsiksi.

–Suomessa kaikilla ihmisillä ei ole samoja oikeuksia ja kaikki eivät pysty puolustamaan oikeuksiaan. Nämä ihmiset haluaisivat sanoa, että myös heillä on oikeus hyviin palveluihin, hyvään kotiin ja hyvään arkeen. Ennen kaikkea he haluaisivat kertoa, että myös heillä on oikeus hyvään elämään.

Apell kertoo videoviestissään Etevan, Vaalijalan ja Kårkullan kuntayhtymien kamppailusta säästää sote-lakiuudistuksessa kuntayhtymien valtakunnallisesti toimivat palvelut. Nämä kuntayhtymät haluavat säilyttää nykyiset palvelut ja toimia edelleen julkisena palvelun tuottajana. Sote-lakiluonnokseen halutaan kirjata näiden toimijoiden ylimaakunnallisuus sekä vaativampien ja ruotsinkielisten palveluiden osalta keskittämisasetus. Tämä päätös tarjoaisi hyvän elämän ainekset myös erityisen tuen ihmisille.
–Nyt on otettava järki käteen, sillä tällaisia palveluita ei saa hukata tai huonontaa. Sotelain valmisteluvaiheessa se on hukattu, mutta uskon vahvasti, että päättäjiltä löytyy tahtotilaa korjata tämä asia tulevaan sote-lakiin, Apell sanoo.

Apell itse lahjoittaa hyväntekeväisyystyöhön kuten nuorten ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön, vammaistyöhön ja vähävaraisille perheille vuosittain isoja summia rahaa Rauhalahti ja Koljonvirta teattereidensa kautta.

–Me jotka pystymme auttamaan, voimme auttaa monella tavoin. Myös kaikenlainen taloudellinen tuki on tarpeen.

Apell korostaa, että auttaminen on aina lahja myös avunantajalle.

–Sen tuntee sydämessään, kun auttaa muita. Tasa-arvoisen elämän tukeminen on tärkeää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ismo Apell
Ismo Apell
Lataa
Ismo Apell
Ismo Apell
Lataa
Ismo Apell ja Juuso
Ismo Apell ja Juuso
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Susanne Karlsson
Susanne Karlsson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aidosti leveämmät hartiat
Aidosti leveämmät hartiatEteva kuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista vammaisalan osaamiskeskuksista. Tuotamme erityispalveluita kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille Etelä-Suomen alueella. Etevan omistaa 45 kuntaa. www.eteva.fi

Kårkulla samkommun on kuntayhtymä, joka tuottaa erilaisia palveluita vammaisille ja heidän läheisilleen. Kuntayhtymään kuuluu 33 ruotsinkielistä ja kaksikielistä kuntaa. www.karkulla.fi

Vaalijalan kuntayhtymä on savolainen toimija Itä-Suomessa, joka palvelee erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä erilaisissa elämäntilanteissa. Vaativimpia kuntoutuspalveluita tuotamme valtakunnallisesti. Vaalijalan omistaa 33 savolaista kuntaa. www.vaalijala.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aidosti leveämmät hartiat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme