Kustantamo S&S

Isoa asiaa pienestä elämästä Marcus Rosenlundin uudessa tietokirjassa

Jaa

Tiesitkö että maapallon kaikki kastemadot painavat yhteensä lähemmäs kaksikymmentä kertaa enemmän kuin maapallon kaikki ihmiset? Tai että kaikki sars-cov-2-tyypin coronavirukset mahtuisivat tyhjään limutölkkiin? Tai että viime vuosien aikana Antarktiksesta on irronnut jäävuoria, joille koko ihmiskunta mahtuisi mukavasti?

Kansi Fredrik Bäck, kirjailijakuva Miikka Pirinen.
Kansi Fredrik Bäck, kirjailijakuva Miikka Pirinen.

Kirjailija ja tiedetoimittaja Marcus Rosenlund sivistää meitä tuttuun viihdyttävään tapaansa tietokirjassa Pieni suuri elämä (suom. Ulla Lempinen).

Nyt perehdytään siihen, miten pikkuruisilla elämänmuodoilla voi olla valtava vaikutus – ei vain ilmastoon ja säähän, vaan koko planeetan kehitykseen ja tulevaisuuteen.

Rosenlund vie lukijan mukanaan viidentoista luvun mittaiselle tutkimusmatkalle, joka on täpötäynnä jännittäviä kertomuksia ja mielenkiintoisia faktoja karhukaisista, banaanikärpäsistä, muurahaisista ja viruksista – ja paljon enemmän.

Kirjasta löytyy myös seksiä. University of Californian tutkijat nimittäin huomasivat, että kärpäskoirailla jotka saivat pakit potentiaaliselta seksikumppanilta, oli vähemmän neuropeptidi F-molekyyliä aivoissaan. Se ajoi heidät juomaan paljon enemmän alkoholia kuin ne kärpäset, jotka olivat saaneet tarpeensa tyydytetyksi.

Marcus Rosenlundin Pieni suuri elämä (Det stora lilla livet, S&S 2022, suom. Ulla Lempinen) ilmestyy painettuna ja e-kirjana 5.10. ja äänikirjana 21.10.

PS Muurahainen pystyy nostamaan 50 kertaa oman painonsa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi Fredrik Bäck, kirjailijakuva Miikka Pirinen.
Kansi Fredrik Bäck, kirjailijakuva Miikka Pirinen.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

August-palkinto suomalaiselle Ellen Strömbergille28.11.2022 18:50:41 EET | Tiedote

Ellen Strömbergin nuortenromaani Mehän vaan mennään siitä ohi (Vi ska ju bara cykla förbi, suom. Eva Laakso) on voittanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden August-palkinnon. Ruotsin merkittävin ruotsinkielisen kirjallisuuden palkinto jaettiin Tukholmassa August-gaalassa maanantai-iltana. Palkintosumma on 100 000 kruunua. Viimeksi August on jaettu suomalaiselle vuonna 2005, kun Monika Fagerholm voitti kaunokirjallisuuden palkinnon romaanillaan Den amerikanska flickan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme