Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma pilotoi uutta alueellisten, ikäihmisille suunnattujen tapahtumien sarjaa

Jaa

Säännöllinen liikkuminen ja liikkeelle lähtö on ikääntyessä erityisen merkityksellistä toimintakyvyn säilymisen kannalta. Koronapandemia on rajoittanut poikkeuksellisella tavalla ikäihmisten arjen elinpiirejä ja rutiineja, sosiaalisia kontakteja sekä harrastuksiin osallistumista. Koronarajoitusten purkamisen jälkeen Helsingin kaupunki ja Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestävät Metropolian Myllypuron kampuksella kaksipäiväisen Anna arjen liikuttaa -tapahtuman itä-helsinkiläisille ikäihmisille to-pe 14.-15.10. Tapahtumaan kutsutaan mukaan kaikki itähelsinkiläiset seniorit ja heidän läheisensä.

Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma ikäihmisille 14.-15.10. Myllypurossa
Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma ikäihmisille 14.-15.10. Myllypurossa

Korona-aika on tehnyt ikäihmisten liikkumistarpeet näkyviksi. Liikkumisen tarpeet ja monet mahdollisuudet on otettava entistä paremmin huomioon korona-rajoitusten purkamisen jälkeen, jotta ikäihmiset saadaan takaisin arjen elinpiiriin ja rutiineihin kiinni. Arjen moninaisen liikkumisen huomioiminen tukee ikääntyneiden itsenäistä elämää omassa kodissaan.

Anna arjen liikuttaa -tapahtumassa kaupungin työntekijät, ikäihmisten hyvinvointia edistävät järjestöt ja Metropolian opiskelijat tapaavat Itä-Helsingin ikäihmisiä ja tarjoavat kootusti tietoa alueellisista vapaa-ajan mahdollisuuksista sekä keskustelua arjen liikkumisesta ja sen merkityksestä. Tiedon lisäksi tapahtumassa on tarjolla halukkaille monenlaista mielekästä tekemistä ja kiireetöntä kohtaamista.

Lokakuussa järjestettävä Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma on pilotti. Keväällä 2022 tullaan järjestämään pilotin kokemuksien perusteella useampi tapahtuma eri puolilla Helsinkiä. Tulevien tapahtuma-alueiden valinta pohjautuu vahvasti dataan – tapahtumat ja toiminta viedään sinne, missä tarve niille on tiedon perusteella suurin.

”Tapahtumassa liikkuminen nähdään liikuntaa laajempana asiana. Kaikki syyt lähteä liikkeelle ovat oikeita ja pienetkin arjen teot merkitsevät. Voitamme aina, kun ikäihmisen ulko-ovi käy. Eri ihmisille mielekkään ja liikkuvan arjen luovat esimerkiksi sosiaaliset kontaktit, liikkuminen lähiympäristössä, kulttuuritoiminta tai vertaisen seura ja osalliseksi pääseminen. Sama näkemys ohjaa kaupungin liikkumisen edistämistyötä kokonaisuudessaan ”, toteaa Helsingin liikkumisohjelman projektikoordinaattori Elisa Kaaja.

Lisää tietoa lokakuun Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtumasta täältä.

Helsingin kaupunki panostaa ikäihmisten liikkumiseen vahvasti. Ikäihmisten liikkumista mahdollistetaan tehokkaimmin huomioimalla liikkuminen kaikessa kaupungin toiminnassa: kehittämällä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, vahvistamalla liikkumisen tukea sosiaali- ja terveyspalveluissa, lisäämällä ikäihmisiä kiinnostavaa kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaa sekä kehittämällä ikäihmisille suunnattua viestintää ja digitaalisia etäpalveluita.


Anna arjen liikuttaa -tapahtuma ikäihmisille

Aika: 14.-15.10. klo 10-14
Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulun kampus, Myllypurontie 1, Helsinki, C-talon sisäänkäynti


Lisätiedot:
Elisa Kaaja
Projektikoordinaattori
09 3102 6698
elisa.kaaja@hel.fi


Tilaisuuden järjestävät Helsingin kaupunki, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Seniorit Tikissä -hanke

Avainsanat

Kuvat

Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma ikäihmisille 14.-15.10. Myllypurossa
Itä-Helsingin Anna arjen liikuttaa -tapahtuma ikäihmisille 14.-15.10. Myllypurossa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme