Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti aluevaalilautakunnat

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on asettanut aluevaalilautakunnat Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon tuleville hyvinvointialueille. Aluevaalilautakunnan tehtävänä on aluevaalien ehdokasasettelun ja vaalituloksen vahvistaminen. Suomen ensimmäiset aluevaalit toimitetaan 23.1.2022 ja aluevaltuustot aloittavat toimintansa 1.3.2022.

Aluevaaleissa vaalipiirinä on hyvinvointialue, jolle ehdokkaat asetetaan ja jonka omia ehdokkaita alueen äänestäjät äänestävät. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueeseen kuuluvat Etelä-Savon hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue ja Pohjois-Savon hyvinvointialue.

Aluevaaleissa valitaan aluevaltuusto, jonka alkuvaiheen tehtäviä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Aluevaltuusto valitsee myös hyvinvointialuejohtajan, päättää aluehallituksen kokoonpanosta ja asettaa hyvinvointialueen muut toimielimet.

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyysi esitykset jäsenistä puolueilta tai niiden piirijärjestöiltä. Aluehallintovirasto on nimittänyt aluevaalilautakunnan jäsenet siten,
että lautakunnan kokoonpano täyttää tasa-arvolaissa naisia ja miehiä
koskevan sukupuolijakauman. Mahdollisuuksien mukaan aluehallintovirasto on myös noudattanut puolueiden tai niiden piirijärjestöjen tekemiä esityksiä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti 28.9.2021 hyvinvointialueiden aluevaalilautakunnat Itä-Suomessa ja nimesi niihin seuraavat jäsenet.

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluevaalilautakunta

  • puheenjohtaja Eero Aarnio, varapuheenjohtaja Antti Haapala
  • jäsenet Raili Pöyry, Vesa Himanen ja Tuire Paajanen
  • varajäsenet Unto Auvinen, Satu Ylönen, Eeva Vuorinen, Karoliina Laukkanen ja Jouko Kervinen.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaalilautakunta

  • puheenjohtaja Jenni Mainonen, varapuheenjohtaja Kari Surakka
  • jäsenet Otto Elo, Marjo Hämäläinen ja Sirpa Savolainen
  • varajäsenet Aapo Söder, Reijo Jeskanen, Sari Nygren, Maarita Mannelin ja Risto Ikonen.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaalilautakunta

  • puheenjohtaja Olavi Haanketo, varapuheenjohtaja Jarmo Välijärvi
  • jäsenet Päivi Ahonen, Rauni Lamberg ja Maaret Väänänen
  • varajäsenet Mervi Höylä, Pasi Nupponen, Yrjö Waarna, Anna Hartikainen ja Hillevi Ruuskanen.

Asettamispäätöksen jälkeen väliaikaiset valmistelutoimielimet toimivat aluevaalilautakuntien hallinnollisena tukena.

Lisätietoja vaalien aikatautauluista yms. oikeusministeriön ylläpitämältä sivulta vaalit.fi

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökset

Etelä-Savo (pdf) | Pohjois-Karjala (pdf) | Pohjois-Savo (pdf)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

lakimies Anu Tiikasalo, p. 0295 016 877
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: tehokas kriisinhallinta edellyttää panostamista tilannekuvaan, johtamiseen ja viestintään22.10.2021 15:29:42 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 21.10.2021 päivittämään kuvaa koronan ja muiden ajankohtaisten turvallisuushavaintojen osalta. Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen kertoi toimikunnalle kriisin johtamisesta ja tilannekuvan ja viestinnän keskeisestä merkityksestä sen onnistumisessa.

Med anledning av covid-19-läget förordnar Regionförvaltningsverket i Södra Finland alla som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv att genomgå obligatorisk hälsokontroll21.10.2021 12:15:00 EEST | Tiedote

Bland dem som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv i Ärtholmen har under hösten 2021 diagnostiserats många coronavirussmittor som har orsakat omfattande och svårhanterliga smittkedjor. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förordnar alla arbetstagare vid varvet och dess underleverantörer att genomgå en obligatorisk hälsokontroll som kan innebära coronavirustest. Beslutet är i kraft från och med 21 oktober 2021 till slutet av januari 2022.

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan – toimitusjohtaja ja yhtiö tuomittiin sakkoihin21.10.2021 11:50:00 EEST | Tiedote

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yhtiön toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja yhtiön 1000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi yhtiö tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 2250 euroa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 28.9.2021.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää Helsinki Shipyard Oy:n telakalla työskenteleville pakolliset terveystarkastukset koronatilanteen vuoksi20.10.2021 11:15:00 EEST | Tiedote

Helsinki Shipyard Oy:n Hernesaaren telakan työntekijöiden keskuudessa on todettu syksyn 2021 aikana lukuisia koronavirustartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet laajoja ja vaikeasti hallittavia tartuntaketjuja. Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikki telakan ja sen alihankkijoiden työntekijät osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen, joka voi tarkoittaa koronatestiä. Päätös on voimassa 21.10.2021 alkaen tammikuun 2022 loppuun asti.

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme