Aluehallintovirasto

Itä-Suomen aluehallintovirasto muuttaa Essoten kuntien alueilla voimassa olevaa rajoituspäätöstä

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Essoten kuntien alueilla voimassa olevaa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätöstä. Tarkentava muutos koskee terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatettavan ohjeen versiota sekä lähikontaktin määritystä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kielsi 17.5.2021 antamallaan päätöksellä toimialueellaan yli 50 henkilön yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Päätöksen mukaan mainituissa tiloissa voi kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä edellyttäen, että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ja 22.2.2021 päivitettyä ohjetta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi em. päätöksen 2.6.2021 Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueille määräys jäi voimaan 17.6.2021 saakka.

Nyt Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkentaa päätöstä koskien terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatettavan ohjeen versiota sekä lähikontaktin määritystä.

Uusi päätös tarkentaa noudatettavan ohjeen versiota sekä lähikontaktin määritystä

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 4.6.2021 tekemällään päätöksellä tartuntatautilain nojalla Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä.

Essoten kuntien alueella voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antama ohje (minedu.fi)

Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa. Kahden metrin turvavälivaatimuksesta siis luovutaan ulkotiloissa ja se korvautuu kevyemmällä turvaväliohjeistuksella.

Määräys astuu voimaan 4.6.2021 klo 17 ja on voimassa 17.6.2021 saakka. Uusi määräys kumoaa aikaisemman 17.5.2021 annetun määräyksen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös 4.6.2021 (pdf)

Lisää tietoa

Itä-Suomen sairaanhoitopiirien verkkosivut koronaviruksesta:

Etelä-Savo | Itä-SavoPohjois-Karjala | Pohjois-Savo

Yleistiedoksiannot (päätökset) aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Mitä yleisötilaisuuksia, kokoontumisia ja toimintaa aluehallintovirastojen antamat määräykset koskevat? (avi.fi)

Kaikki avi.fi-sivuston kysymykset koronasta ja yleisötilaisuuksien järjestämisestä (avi.fi)

Koronainfo

Aluehallintoviraston koronaneuvonta tapahtumanjärjestäjille (ma-pe klo 8–11.30 ja 12.30–16): p. 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen, p. 0295 016 863
aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964

etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sijaishuollossa olevien lasten oikeudet suunnitelmallisen valvonnan kohteena 23.6.2021 10:23:26 EEST | Tiedote

Valvira järjestää yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa kolme lastensuojelun suunnitelmalliseen valvontaan liittyvää webinaaria. Tilaisuuksien tavoitteena on vahvistaa sijaishuollossa olevien lasten oikeuksien toteutumista, lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden osaamista rajoitustoimenpiteiden soveltamisessa ja valvonnassa sekä yhdenmukaistaa, edistää ja tukea sijaishuoltoyksikköjen valvontaa.

Personaldimensioneringen och gruppstorlekarna i de kommunala daghemmen har förverkligats väl23.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken och Valvira har gjort upp ett tillsynsprogram för småbarnspedagogiken. I enlighet med programmet inleddes systematisk tillsyn i början av året 2020. År 2021 granskas personaldimensioneringen och gruppstorlekarna i de kommunala daghemmen. Man övervakar att personaldimensioneringen är tillräcklig och att barngrupperna är av rätt storlek genom att granska de uppgifter kommunerna har uppgett om mängden personal i relation till antalet barn. Under vårens granskningar visade det sig att personaldimensioneringen och gruppstorleken på daghemmen har förverkligats väl enligt gällande lagstiftning.

Kunnallisten päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko toteutuvat hyvin23.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot ja Valvira ovat laatineet varhaiskasvatuksen valvontaohjelman, jonka mukainen suunnitelmallinen valvonta aloitettiin vuoden 2020 alussa. Vuoden 2021 valvontakohteena ovat kunnallisten päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko. Päiväkodin henkilöstömitoituksen riittävyyttä ja lapsiryhmien kokoa valvotaan tarkastamalla kuntien ilmoittamat tiedot henkilöstön määrästä suhteessa lasten määrään. Kevään tarkastelujaksoilla päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko toteutuivat voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti hyvin.

Sammankomstbegränsningarna i Egentliga Tavastland och en del av Päijänne-Tavastland upphävs från och med 23 juni22.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Enligt lägesbilderna som coronasamordningsgrupperna som leds av sjukvårdsdistrikten har sammanställt har det epidemiologiska läget i Egentliga Tavastland lugnat sig och gått tillbaka till basnivån, liksom även i stora delar av Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt. Regionförvaltningsverket i Södra Finland upphäver sammankomstbegränsningarna i de här regionerna från och med 23 juni 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme