Aluehallintovirasto

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt alueensa yleisötilaisuuksien rajoituspäätösten arvioinnin

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi 10.5.2021 ohjauskirjeen koronaepidemiavaiheisiin perustuvista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen estämiseksi. Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt ohjauskirjeen perusteella alueensa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätösten arvioinnin.

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi 29.4.2021 päätöksen, jonka mukaan Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Erityisjärjestelyin myös yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia. Määräys on voimassa 31.5.2021 saakka. Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 19.4.2021 tehty päätös, jonka mukaan yli kuuden (6) henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä 22.5.2021 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi 10.5.2021 ohjauskirjeen koronaepidemiavaiheisiin perustuvista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen estämiseksi. Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt ohjauskirjeen perusteella alueensa rajoituspäätösten arvioinnin.

Aluehallintovirasto on pyytänyt kaikilta Itä-Suomen aluehallintoviraston alueen sairaanhoitopiireiltä ajankohtaista lausuntoa yleisötilaisuuksien rajoittamispäätösten osalta maanantaihin 17.5.2021 mennessä.

Saatujen tietojen perusteella Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi voimassaolevien määräysten muutostarpeita ja antaa uuden yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan päätöksen Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) kuntien alueille ja lisäksi tarpeen mukaan myös muiden alueensa sairaanhoitopiirien alueille viikon 20 aikana, viimeistään keskiviikkona 19.5.2021.

Sairaanhoitopiireiltä pyydetään suunnitelmaa rajoitusten purkamisesta

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää sairaanhoitopiireiltä myös suunnitelmat siitä, kuinka rajoituksia puretaan alueilla hallitusti. Sosiaali- ja terveysministeriön 10.5.2021 ohjauskirjeen mukaisesti rajoitusten purkamisen hallitun etenemisen näkökulmasta olisi tärkeää, että viranomaiset alueilla laatisivat omat suunnitelmat. Tämä parantaisi toimien ennakoitavuutta alueilla niiden ominaispiirteiden mukaisesti.

Tämän vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt alueensa sairaanhoitopiirejä toimittamaan suunnitelman rajoitusten purkamisesta 25.5.2021 mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje 10.5.2021 (stm.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen, p. 0295 016 880
aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Coronabegränsningarna lindras i huvudstadsregionen och Mellersta Nyland den 15 juni, i vissa delar av Nyland upphävs sammankomstbegränsningarna helt14.6.2021 16:17:17 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut som lindrar sammankomstbegränsningarna i bland annat huvudstadsregionen. I Östra Nyland och största delen av västra Nyland upphävs sammankomstbegränsningarna helt från och med den 15 juni. Dessutom upphävs i regionen det så kallade beslutet om säkert avstånd som i omfattande grad har förpliktat aktörer som svarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik att trygga möjligheten för kunderna att hålla säkert avstånd.

Koronarajoitukset lievenevät pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla 15.6., osassa Uuttamaata kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan14.6.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, joilla kokoontumisrajoituksia lievennetään mm. pääkaupunkiseudulla. Itä-Uudellamaalla ja suurimmassa osassa läntistä Uuttamaata kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan 15.6. alkaen. Lisäksi alueelta kumotaan ns. turvavälipäätös, joka on velvoittanut laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita takaamaan asiakkaille mahdollisuuden säilyttää turvavälit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme