Aluehallintovirasto

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin rajoituspäätöksen muuttamisesta

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt valtioneuvoston suunnitelman ja sen toimeenpanon arvioinnin. Virasto on valmiudessa tarvittaessa antamaan uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen viikon 17 lopulla.

Valtioneuvostolta saapui eilen 21.4.2021 aluehallintovirastoon julkaisu ”Suuntaviivat covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle. Hallituksen muistio 20.4.2021.”

Julkaisussa todetaan muun muassa, että ”Poikkeusolojen ollessa voimassa ja toimenpidetason ollessa käytössä tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen (osallistujamäärä enintään 50 henkilöä) on mahdollista vain niillä alueilla, jotka ovat perustasolla, kun toimivaltainen viranomainen sen päätöksellään sallii varovaisuusperiaatetta noudattaen.”

Tiistaina 20.4.2021 julkaistu Itä-Suomen aluehallintoviraston uusin yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajoittava päätös (ISAVI/2763/2021) astuu voimaan perjantaina 23.4.2021. Päätöksessä yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistua korkeitaan 20 ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla korkeintaan 6 henkilöä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt valtioneuvoston suunnitelman ja sen toimeenpanon arvioinnin. Olemme pyytäneet kaikilta Itä-Suomen sairaanhoitopiireiltä ajankohtaista lausuntoa yleisötilaisuuksien rajoittamispäätösten osalta keskiviikkoon 28.4.2021 mennessä.

Saatujen tietojen perusteella Itä-Suomen aluehallintovirasto on valmiudessa tarvittaessa antamaan viikon 17 lopulla (viimeistään 30.4.2021) uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen, mikä tulisi voimaan mahdollisesti 3.5.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen, p. 0295 016 880
aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Hyvästä maailman paras Rohkeita ratkaisuja hallinnon uudistamiseen – Pohjois-Suomen aluetilaisuus perjantaina 7.5.6.5.2021 08:52:21 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa kaikille avoimen julkisen hallinnon strategian aluetilaisuuden perjantaina 7.5. Alueemme toimijat ovat tilaisuudessa vahvasti edustettuina, ja keskustelua käydään verkostoista ja osallisuudesta koronapandemian näkökulmasta. Tilaisuuden avaa kuntaministeri Sirpa Paatero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme