Tuomioistuinvirasto

Itä-Suomen hovioikeuden presidentiksi Antti Savela

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt laamanni Antti Savelan Itä-Suomen hovioikeuden presidentiksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.12.2020 lukien.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti, filosofian maisteri Antti Savela on Oulun käräjäoikeuden laamanni. Aikaisemmin Savela on toiminut käräjäoikeudessa hallintopäällikkönä, osastonjohtajana ja käräjätuomarina. Hän on ollut myös esittelijänä ja oikeussihteerinä korkeimmassa oikeudessa sekä viskaalina hovioikeudessa.

Lisäksi hän on toiminut erityisasiantuntijana oikeusministeriössä, tutkimusapulaisena yliopistossa ja nimismiehenä.

Savela on Tuomioistuinviraston johtokunnan jäsen. Hän on toiminut Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnan jäsenenä ja varajäsenenä sekä rikosasioiden sovittelun neuvottelukunnan jäsenenä ja varajäsenenä. Savela on lisäksi ollut tuomioistuinlaitoksen kehittämiskomitean päätoiminen sihteeri.

Savelalla on julkaisutoimintaa.

Itä-Suomen hovioikeus sijaitsee Kuopiossa, ja sillä on pysyvä istuntopaikka Kouvolassa. Itä-Suomen hovioikeuspiiriin kuuluvat Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen käräjäoikeudet. Hovioikeuspiirin asukasluku on noin 1 050 000.

Itä-Suomen hovioikeus käsittelee vuosittain noin 1200 asiaa. Henkilöstön määrä on vuonna 2020 yhteensä noin 65 henkilöä.

Itä-Suomen hovioikeuden presidentin virka tuli auki presidentti Pertti Niemisen eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Lisätietoja: hallintosihteeri, kansliapäällikön sijainen Tuula Toivanen p. 029 56 41431, etunimi.sukunimi@oikeus.fi

 

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme