Savonlinnan kaupunki

Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäiville Savonlinnaan kokoontuu 150 ohjausalan ammattilaista

Jaa

Jokavuotinen Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivät-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Savonlinnassa Opetusravintola Paviljongilla 1.-2.11. Koulutuspäiville osallistuu noin 150 opinto-ohjaajaa ja muita ohjausalalla toimivia, kuten nuorten ja aikuisten ohjaajia sekä työvoimahallinnon edustajia.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Etelä-Savon ELY-keskus, eteläsavolaiset ohjaajat ja Itä-Suomen AVI kumppaneineen.

Tapahtumajärjestelyt ovat yhteinen voimanponnistus alueen opinto-ohjaajilta Savonlinnan lyseon lukiosta, Savonlinnan Taidelukiosta, Savonlinnan seudun yläkouluista, Savonlinnan kristillisestä opistosta, Ammattiopisto SAMIedusta, Tanhuvaaran urheiluopistosta ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKista. Suunnittelutyö aloitettiin jo keväällä ja valmisteluiden tiimoilta järjestelijät kokoontuivat syksyn aikana viikoittain.

- Meillä on ollut todella hyvä henki ja kiva meininki järjestäjien kesken. Tätä on ollut ilo tehdä yhdessä alueen kollegoiden kanssa, järjestelyissä mukana oleva Savonlinnan lyseon lukion apulaisrehtori, opinto-ohjaaja Pia Riekkinen kertoo.

Tänä vuonna Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivien pääteema on Sävelet Saimaalta ohjaukseen. Se pitää sisällään työssä innostumisen ja työhyvinvoinnin sekä konkreettiset työkalut tulevaisuuden ohjaukseen. Päivien ohjelmat koostuvat aiheisiin liittyvistä luennoista, alustuksista, työpajoista ja harjoitteluista ja tutustumiskohteista.

- Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivillä on pitkä perinne ja niitä on järjestetty ainakin 20 vuoden ajan. Teemat vaihtelevat vuosittain ja ne lähtevät aina paikallisten järjestäjien tarpeista, kertoo johtava asiantuntija Tuija Toivakainen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

Koulutuspäivät avaa koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen Ammattiopisto SAMIedusta. Tapahtumassa esiintyy useita asiantuntijoita. Vierailevia puhujia ovat mm. näyttelijä Jani Toivola, joka kertoo työajan ja vapaa-ajan rajaamisesta vaativassa asiantuntijatyössä, sekä futuristi, tulevaisuuskonsultti ja yrittäjä Niko Herlin, joka pureutuu muutoskuntoisuuteen ja inhimilliseen lisäarvoon tulevaisuuden työelämässä.

Tilaisuudessa palkitaan Vuoden ohjus, joka on ansioitunut, innostunut tai muuten huippu Itä-Suomessa työskentelevä ohjausalan ammattilainen. Palkitseminen tapahtuu perjantaina 2.11. klo 13.30.

- Alan koulutuspäivät ovat erittäin tärkeitä oman ammatillisen kehittämisen ja verkostoitumisen, sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Oli kunnia saada tapahtuma tänä vuonna Savonlinnaan, Riekkinen tiivistää.

Savonlinnan alueen opiskelijat on otettu mukaan tapahtumaan oppimaan, näkemään ja aistimaan tapahtumasta ja sen järjestelyistä. Savonlinnan lyseon lukion, Savonlinnan Taidelukion, Ammattiopisto SAMIedun ja Tanhuvaaran urheiluopiston opiskelijat ovat mukana järjestämässä tauko-ohjelmaa sekä apujoukkoina auttamassa ja opastamassa tilaisuudessa.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220, tuija.toivakainen@ely-keskus.fi
Ohjaaja Sara Jakonen, Savonlinnan lyseon lukio, p. 044 417 4502, sara.jakonen@savonlinna.fi

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Japani-Suomi 100 – paperitaidetta Savonlinnan Riihisaaressa29.5.2019 13:13:53 EESTTiedote

Savonlinnan Riihisaaressa avautuu Japani–Suomi-diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Japani-Suomi 100 -paperitaidenäyttely. Näyttelyn silkki- ja paperikukkataiteilijana toimii japanilainen Yuko Sato. Japanilainen Yoshiko Shimada tekee fusumapaperimaalauksia. Puurakenteiset, paperilla päällystetyt fusumat ovat japanilaisessa arkkitehtuurissa käytettäviä, huonetilaa jakavia seinäkkeitä. Savonlinnalaisen Chieko Okabe-Silvastin kuratoima näyttely on esillä Riihisaaressa 31.5.–1.9.2019.

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme