Savonlinnan kaupunki

Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäiville Savonlinnaan kokoontuu 150 ohjausalan ammattilaista

Jaa

Jokavuotinen Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivät-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Savonlinnassa Opetusravintola Paviljongilla 1.-2.11. Koulutuspäiville osallistuu noin 150 opinto-ohjaajaa ja muita ohjausalalla toimivia, kuten nuorten ja aikuisten ohjaajia sekä työvoimahallinnon edustajia.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Etelä-Savon ELY-keskus, eteläsavolaiset ohjaajat ja Itä-Suomen AVI kumppaneineen.

Tapahtumajärjestelyt ovat yhteinen voimanponnistus alueen opinto-ohjaajilta Savonlinnan lyseon lukiosta, Savonlinnan Taidelukiosta, Savonlinnan seudun yläkouluista, Savonlinnan kristillisestä opistosta, Ammattiopisto SAMIedusta, Tanhuvaaran urheiluopistosta ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKista. Suunnittelutyö aloitettiin jo keväällä ja valmisteluiden tiimoilta järjestelijät kokoontuivat syksyn aikana viikoittain.

- Meillä on ollut todella hyvä henki ja kiva meininki järjestäjien kesken. Tätä on ollut ilo tehdä yhdessä alueen kollegoiden kanssa, järjestelyissä mukana oleva Savonlinnan lyseon lukion apulaisrehtori, opinto-ohjaaja Pia Riekkinen kertoo.

Tänä vuonna Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivien pääteema on Sävelet Saimaalta ohjaukseen. Se pitää sisällään työssä innostumisen ja työhyvinvoinnin sekä konkreettiset työkalut tulevaisuuden ohjaukseen. Päivien ohjelmat koostuvat aiheisiin liittyvistä luennoista, alustuksista, työpajoista ja harjoitteluista ja tutustumiskohteista.

- Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivillä on pitkä perinne ja niitä on järjestetty ainakin 20 vuoden ajan. Teemat vaihtelevat vuosittain ja ne lähtevät aina paikallisten järjestäjien tarpeista, kertoo johtava asiantuntija Tuija Toivakainen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

Koulutuspäivät avaa koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen Ammattiopisto SAMIedusta. Tapahtumassa esiintyy useita asiantuntijoita. Vierailevia puhujia ovat mm. näyttelijä Jani Toivola, joka kertoo työajan ja vapaa-ajan rajaamisesta vaativassa asiantuntijatyössä, sekä futuristi, tulevaisuuskonsultti ja yrittäjä Niko Herlin, joka pureutuu muutoskuntoisuuteen ja inhimilliseen lisäarvoon tulevaisuuden työelämässä.

Tilaisuudessa palkitaan Vuoden ohjus, joka on ansioitunut, innostunut tai muuten huippu Itä-Suomessa työskentelevä ohjausalan ammattilainen. Palkitseminen tapahtuu perjantaina 2.11. klo 13.30.

- Alan koulutuspäivät ovat erittäin tärkeitä oman ammatillisen kehittämisen ja verkostoitumisen, sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Oli kunnia saada tapahtuma tänä vuonna Savonlinnaan, Riekkinen tiivistää.

Savonlinnan alueen opiskelijat on otettu mukaan tapahtumaan oppimaan, näkemään ja aistimaan tapahtumasta ja sen järjestelyistä. Savonlinnan lyseon lukion, Savonlinnan Taidelukion, Ammattiopisto SAMIedun ja Tanhuvaaran urheiluopiston opiskelijat ovat mukana järjestämässä tauko-ohjelmaa sekä apujoukkoina auttamassa ja opastamassa tilaisuudessa.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220, tuija.toivakainen@ely-keskus.fi
Ohjaaja Sara Jakonen, Savonlinnan lyseon lukio, p. 044 417 4502, sara.jakonen@savonlinna.fi

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Sahakuutio suunnittelee investointia Savonlinnaan5.10.2018 08:30Tiedote

Sahakuutio Oy tavoittelee sahaustoiminnan tuotantomäärän kasvattamista yli 30 prosentilla ja suunnittelee 6 miljoonan euron investointia tuotantovälineisiin ja rakennuksiin Savonlinnassa. Kaupunginjohtaja on neuvotellut investoinnin toteuttamisesta mahdollisen tonttijärjestelyn ja siihen liittyvän mahdollisen rahoitusjärjestelyn avulla. Osapuolet allekirjoittivat aiesopimuksen perjantaina 5.10.2018. Kaupunginjohtajan esitykset tontti- ja rahoitusjärjestelyistä menevät teknisen lautakunnan ja elinkeinojaoston päätettäviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme