Savonlinnan kaupunki

Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäiville Savonlinnaan kokoontuu 150 ohjausalan ammattilaista

Jaa

Jokavuotinen Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivät-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Savonlinnassa Opetusravintola Paviljongilla 1.-2.11. Koulutuspäiville osallistuu noin 150 opinto-ohjaajaa ja muita ohjausalalla toimivia, kuten nuorten ja aikuisten ohjaajia sekä työvoimahallinnon edustajia.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Etelä-Savon ELY-keskus, eteläsavolaiset ohjaajat ja Itä-Suomen AVI kumppaneineen.

Tapahtumajärjestelyt ovat yhteinen voimanponnistus alueen opinto-ohjaajilta Savonlinnan lyseon lukiosta, Savonlinnan Taidelukiosta, Savonlinnan seudun yläkouluista, Savonlinnan kristillisestä opistosta, Ammattiopisto SAMIedusta, Tanhuvaaran urheiluopistosta ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKista. Suunnittelutyö aloitettiin jo keväällä ja valmisteluiden tiimoilta järjestelijät kokoontuivat syksyn aikana viikoittain.

- Meillä on ollut todella hyvä henki ja kiva meininki järjestäjien kesken. Tätä on ollut ilo tehdä yhdessä alueen kollegoiden kanssa, järjestelyissä mukana oleva Savonlinnan lyseon lukion apulaisrehtori, opinto-ohjaaja Pia Riekkinen kertoo.

Tänä vuonna Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivien pääteema on Sävelet Saimaalta ohjaukseen. Se pitää sisällään työssä innostumisen ja työhyvinvoinnin sekä konkreettiset työkalut tulevaisuuden ohjaukseen. Päivien ohjelmat koostuvat aiheisiin liittyvistä luennoista, alustuksista, työpajoista ja harjoitteluista ja tutustumiskohteista.

- Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivillä on pitkä perinne ja niitä on järjestetty ainakin 20 vuoden ajan. Teemat vaihtelevat vuosittain ja ne lähtevät aina paikallisten järjestäjien tarpeista, kertoo johtava asiantuntija Tuija Toivakainen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

Koulutuspäivät avaa koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen Ammattiopisto SAMIedusta. Tapahtumassa esiintyy useita asiantuntijoita. Vierailevia puhujia ovat mm. näyttelijä Jani Toivola, joka kertoo työajan ja vapaa-ajan rajaamisesta vaativassa asiantuntijatyössä, sekä futuristi, tulevaisuuskonsultti ja yrittäjä Niko Herlin, joka pureutuu muutoskuntoisuuteen ja inhimilliseen lisäarvoon tulevaisuuden työelämässä.

Tilaisuudessa palkitaan Vuoden ohjus, joka on ansioitunut, innostunut tai muuten huippu Itä-Suomessa työskentelevä ohjausalan ammattilainen. Palkitseminen tapahtuu perjantaina 2.11. klo 13.30.

- Alan koulutuspäivät ovat erittäin tärkeitä oman ammatillisen kehittämisen ja verkostoitumisen, sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Oli kunnia saada tapahtuma tänä vuonna Savonlinnaan, Riekkinen tiivistää.

Savonlinnan alueen opiskelijat on otettu mukaan tapahtumaan oppimaan, näkemään ja aistimaan tapahtumasta ja sen järjestelyistä. Savonlinnan lyseon lukion, Savonlinnan Taidelukion, Ammattiopisto SAMIedun ja Tanhuvaaran urheiluopiston opiskelijat ovat mukana järjestämässä tauko-ohjelmaa sekä apujoukkoina auttamassa ja opastamassa tilaisuudessa.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220, tuija.toivakainen@ely-keskus.fi
Ohjaaja Sara Jakonen, Savonlinnan lyseon lukio, p. 044 417 4502, sara.jakonen@savonlinna.fi

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Ikonit ja pääsiäismunat valtaavat Savonlinnan Riihisaaren13.2.2019 08:45:00 EETTiedote

Savonlinnalaisen ikonimaalari Tuula Ahosen näyttelyyn on valikoitunut pääsiäiseen liittyviä ikoneita, Jumalansynnyttäjän ja Kristuksen henkilöikoneita sekä kirkon pyhiä kuvaavia ikoneita. Näyttelyssä nähdään myös koristemunia, joita Ahonen on toteuttanut eri tekniikoilla. Mukana on olkikoristeisia ja helmikirjailtuja munia sekä vahatekniikalla koristeltuja munia eli pisankoja. Savonlinnan maakuntamuseon Valo valosta – Ikoneita ja pääsiäismunia –näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 15.2.–22.4.2019.

Kaminakopista kiekkoareenoille – SaPKon 90-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa28.1.2019 09:15:47 EETTiedote

SaPKo 1929–2019 – Ei mikä tahansa kiekkoseura -näyttelyssä esitellään 90-vuotisjuhliaan viettävä Savonlinnan kuuluisin urheiluseura. Näyttely kertoo Savonlinnan Pallokerhon menestystarinan pikkukaupungin vaatimattomista oloista ponnistaneesta seurasta kohti Mestis-mestaruutta 2017. Savonlinnan maakuntamuseon tuottama näyttely on tehty yhteistyössä Savonlinnan Pallokerhon kanssa, ja se on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 1.2.– 3.11.2019.

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43:06 EETTiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35:54 EETTiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme