Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Itä uudistuu – Mellunkylän, Vartiokylän ja Vuosaaren ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuudessa 11. toukokuuta

Jaa

Mellunkylässä, Vartiokylässä ja Vuosaaressa on käynnissä lukuisia kaavoitus-, liikenne- ja rakennushankkeita. Tule kuuntelemaan 11. toukokuuta 2022 kello 17–20 verkkotilaisuuteen, mitä uutta on suunnitteilla itäiseen Helsinkiin.

Itä-Helsinkiin rakentuu entistä viihtyisämpää kaupunkiympäristöä uusien suunnittelu- ja rakennushankkeiden myötä. Samalla myös alueen kadut ja puistot kohenevat. Kaupungin asiantuntijat kertovat Mellunkylän, Vartiokylän ja Vuosaaren ajankohtaisista suunnitelmista ja hankkeista verkkoasukastilaisuudessa keskiviikkona 11.5. kello 17 alkaen.

Tapahtuma alkaa yhteiskatsauksella Itä-Helsingin kaupunkisuunnitteluun ja liikenteeseen. Tämän jälkeen syvennytään ajankohtaisiin hankkeisiin Mellunkylän alueella. Vartiokylän asioista kuulet tauon jälkeen, ja illan lopuksi syvennytään Vuosaaren suunnitelmiin.

Koko kattaus täynnä kiinnostavaa ohjelmaa

Illan aikana kuulet muun muassa katsaukset alueiden kaavoitustilanteesta sekä liikenne- ja katusuunnittelusta. Saat tietoa esimerkiksi Kontulan ostarin ja pelastusaseman risteysalueen suunnitelmista sekä itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteista. Tulevaisuudessa Itäväylä voisi olla bulevardikatu ja sen ympäristö nykyistä tiiviimpää asuin-, virkistys- ja työpaikka-aluetta.

Lisäksi pääset tutustumaan ajankohtaisiin kaavahankkeisiin, joihin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa jättämällä mielipiteensä. Illan aikana nähtävillä on esimerkiksi Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennus. Jatkossa keskukseen keskitetään Myllypuron, Vartiokylän, Mellunkylän ja Östersundomin alueiden terveys- ja hyvinvointikeskuspalvelut. Palveluja parannetaan, ja niistä tehdään entistä paremmin asiakkaalle sopivia. Tilaisuudessa kuulet tiiviin esityksen tulevista palveluista.

Muita nähtävillä olevia hankkeita ovat muun muassa Vuotalon itäpuolelle suunniteltu kulttuurikortteli, Vuosaaren pelastusaseman asemakaavamuutos sekä Länsimäentien eteläosan asemakaavamuutos, jossa alueelle suunnitellaan kerrostalokortteleita 2 000 uudelle asukkaalle. Kaikki nähtävillä oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta hel.fi/suunnitelmat.

Verkkotapahtumaan voit osallistua sinulle parhaiten sopivasta paikasta

Koska asukastilaisuus järjestetään verkossa, voit osallistua siihen sinulle parhaiten sopivasta paikasta. Mukaan voit tulla valintasi mukaan koko illan ajaksi tai vain hetkeksi. Illan aikana sinulla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista chatissa. Kaupungin asiantuntijat pyrkivät vastaamaan mahdollisimman moneen illan aikana esitettyyn kysymykseen.

Itähelsinkiläiset ovat voineet osallistua illan kulkuun jo etukäteen esittämällä kysymyksiään ja aihetoiveitaan Kerrokantasi-palvelussa. Asiantuntijat ottavat esityksissään huomioon ennakkoon esitetyt kommentit ja kysymykset.

Illasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään saavutettavaksi. Illan tarkka ohjelma, liittymislinkki sekä osallistumisohjeet: hel.fi/asukastilaisuudet. Linjoille voi tulla varttia ennen tilaisuuden alkua eli kello 16.45 alkaen. Verkkotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutusasiantuntija
kaupunkiympäristön toimiala, viestintäpalvelut
p. 09 3103 7436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Sara Juntunen
viestintäasiantuntija
kaupunkiympäristön toimiala, viestintäpalvelut
p. 09 3103 9104
sara.juntunen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme