HSL Helsingin seudun liikenne

Itä-Vantaan bussiliikenne uudistuu 16.8.: linjoja Hakaniemeen, tiheämmät liityntäyhteydet Korsoon, Koivukylään ja Tikkurilaan

Jaa

Vantaan bussien reitit uudistuvat Lahdenväylän suunnalla ja Itä-Vantaalla 16.8., kun HSL:n liikenne siirtyy talvikauden aikatauluihin. Helsingissä valtaosa busseista ajaa Hakaniemeen, ja samalla liityntäyhteydet Korson, Koivukylän ja Tikkurilan asemille tihenevät.

Muutokset perustuvat Lahdenväylän linjastosuunnitelmaan, jonka HSL:n hallitus hyväksyi helmikuussa 2018.

Ensin Hakaniemeen, tulevina vuosina Kalasatamaan

Uudet Helsingin kantakaupunkiin kulkevien bussien reitit koostuvat peruslinjoista, täydentävistä linjoista ja ruuhkalinjoista. Peruslinjojen päätepysäkki Helsingissä on Hakaniemi lukuun ottamatta linjaa 717, joka kulkee Rautatientorille. Kun Kalasataman alueen rakentaminen etenee, Hakaniemen-bussien päätepysäkki siirtyy tulevina vuosina sinne.

Peruslinjat kulkevat päivällä 20 minuutin välein:

  • 711: Hakaniemi – Kuusikko – Maarinkunnas – Jokiniemi – Tikkurila
  • 721: Hakaniemi – Honkanummi – Havukoski – Päiväkumpu – Rekola – Koivukylä
  • 731: Hakaniemi – Mikkola – Korso – Kulomäki
  • 717: Rautatientori – Jakomäki – Vaarala – Hakunila – Nissas – Kolohonka – Honkanummi – Maarinkunnas – Jokiniemi – Tikkurila

Täydentävät linjat kulkevat Rautatientorilta 60–120 minuutin välein:

  • 739: Rautatientori – Kuninkaanmäki – Nikinmäki – Leppäkorpi – Korso
  • 785–788: Rautatientori – Nikinmäki – Nikkilä

Lisäksi palvelee ruuhkalinja 718 (Rautatientori – Hakunila – Nissas) ja sen versio 718A, joka jatkaa Nissaksesta Itä-Hakkilan kautta Sotunkiin.

Uusi runkolinja 570 korvaa linjan 562

Vantaan käytetyin bussilinja 562 muuttuu 16.8. uudeksi runkolinjaksi 570. Linjan reitti pysyy pitkälti samana kuin nykyisin, mutta se kulkee Pakkalan ja Aviapoliksen välisellä osuudella Toisen savun kautta ja kulkee jatkossa lentoasemalle asti.

Runkolinja eroaa tavanomaisista busseista siinä, että sen kyytiin voi nousta myös keskiovesta ja sen pysäkkiväli on tavanomaisia busseja harvempi. Näin linja voi liikennöidä nopeammin ja luotettavammin.

Runkolinja 570 kulkee ympäri vuorokauden. Arkisin aamusta iltaan sekä lauantaina iltapäivisin se kulkee kymmenen minuutin vuorovälillä.

Tutustu Itä-Vantaan uusiin bussireitteihin ja lue lisää muutoksen taustoista HSL:n verkkosivuilla: https://www.hsl.fi/lahdenvaylan-linjasto-2021

HSL:n Reittiopas kertoo, miten juuri sinun reittisi kulkee, kun haet tuloksia päivämäärällä 16.8. tai myöhemmin.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johannes Laitila
viestinnän asiantuntija
p. 040 528 2976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme