Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Itäkeskuksen peruskoulussa on mahdollista aloittaa kiinan kielen opiskelu ensimmäiseltä luokalta

Jaa

Helsingin uuden kaupunkistrategian mukaisesti vuoden 2018 syksyllä aloitetaan ensimmäisen vieraan tai toisen kotimaisen kielen eli A1-kielen opettaminen peruskouluissa jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto hyväksyi 26.9.2017, Itäkeskuksen koulun johtokunnan esityksen mukaisesti, muutoksen kaupunkitasoiseen kieliohjelmaan Itäkeskuksen peruskoulussa käynnistyvän varhennetun A1 -kiinan kielen opetuksen. Itäkeskuksen peruskoulun muut A1-kielivaihtoehdot ovat englanti, saksa ja ranska.

Tulevana syksynä kiinan kielen opiskelu laajenee Helsingissä kaupunkistrategian mukaisesti
Kiina on ollut kielivalikoimassa Meilahden ala-asteella jo usean vuoden ajan ja nyt kyseistä kieltä pääsee oppimaan myös Itäkeskuksen peruskoulussa, jossa opiskelee noin 450 oppilasta luokilla 1–9. Kiinan kielen opiskelun oppilaaksiottoalueena on koko kaupunki ja oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella, jossa arvioidaan kielellisiä valmiuksia suomen kielellä. Opetukseen osallistuvien oppilaiden vähimmäisryhmäkoko on 12 ja enimmäisryhmäkoko 24. Soveltuvuuskoe järjestetään keskiviikkona 31.1.2018 klo 9.00.

Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tai käymällä koululla
Omaan lähikouluun voi ilmoittautua Wilma-järjestelmän kautta 8.–24.1.2018 osoitteessa wilma.edu.hel.fi. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kouluun voi ilmoittautua myös käymällä koululla keskiviikkona 24.1.2018 klo 8.00–10.00 tai 17.00–19.00. Soveltuvuuskokeen kautta kiinan A1-kielen opetukseen tulee ilmoittautua koululla 24.1.2018.

Lisätietoja

Idän aluepäällikkö
Kimmo Mustonen
puh. 09 310 23148
s-posti kimmo.mustonen@hel.fi

Itäkeskuksen peruskoulun rehtori
Jutta-Riina Karhunen
puh. 09 310 80963
s-posti jutta-riina.karhunen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

tiedottaja Samuli Kuki
puh. 09 310 87701, 050 4013559
samuli.kuki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme