Kustantamo S&S

Itämerensuomalainen mytologia herää eloon sarjakuvaromaanissa

Jaa
Miila Westinin ensimmäinen sarjakuva-albumi, Loputon talvi, on huima sukellus itämerensuomalaisten myyttien maailmaan. Kirjassa alakoululainen Eevi törmää mummolan rannassa erikoisen näköiseen ohran haltiaan ja tempautuu mukaan seikkailuun. Sarjakuvaromaani tekee rikkaan ja melko tuntemattoman itämerensuomalaisen mytologian eläväksi.

Itämerensuomalaiset myytit ovat saaneet alkunsa luontoon liittyvistä havainnoista, ja ne ovat muovautuneet aikojen saatossa jatkuvien uudelleentulkintojen myötä. Kalevalan hahmot ovat monille tuttuja, mutta itämerensuomalainen myytistö on vuosituhansien aikana ollut valtavan paljon runsaampi kuin moni tulee ajatelleeksi.

"Lukuisia myyttejä on kadonnut historian hämäriin, mutta paljon olemme myös löytäneet. Muinaiset myytit ovat kulkeutuneet sukupolvelta toiselle ja ne ovat ajan saatossa eriytyneet, yhdistyneet ja kerrostuneet. Näitä myyttisiä kerrostumia on ollut valtavan kiehtovaa tutkia", kertoo Miila Westin kirjan teosta.

Itämerensuomalaisten myyttien pohjalta Westin on kirjoittanut ja kuvittanut tarinan, jonka hän toivoo herättävän lukijoissa uteliaisuuden tutustua näiden myyttien maailmaan. Kirjan lopussa kerrotaan lisää tarinassa esiintyvistä myyttisistä hahmoista ja käsitteistä

Miila Westin on Oulussa kasvanut ja nykyisin Helsingissä asuva kuvittaja, graafikko ja sarjakuvataiteilija. Hän on kuvittanut muun muassa Anja Portinin 2020 Finlandia-palkitun Radio Popovin.

Loputon talvi aloittaa kolmiosaisen Myyttiset-sarjan. Sen jännittävä tarina ja upea kuvitus houkuttaa monenikäisiä lukijoita. Sarjan ikäsuositus on 9–12 vuotta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Anu Kaajan uusi romaani juhlistaa kirjaa esineenä ja kulttuuritekona – ja sukeltaa queerin katseen maailmaan19.1.2023 10:44:27 EET | Tiedote

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa kertoja etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta. Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset. Kirjasta julkaistaan värillinen luksuseditio ja perinteinen, mustavalkoinen editio. Ääni- tai e-kirjaa Rusetista ei tule.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme