Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Itäväylän varteen suunnitellaan kestävämpää ja tiiviimpää kaupunkia – suunnitteluperiaatteet valmisteilla

Jaa

Itäväylän vartta ja sen ympäröivää aluetta Itäkeskuksesta koilliseen kehitetään asuin-, virkistys- ja työpaikka-alueeksi bulevardikaupungin periaatteiden mukaisesti. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta osana tiivistyvää kaupunkia. Alueelle laaditaan suunnitteluperiaatteet, jotka ohjaavat tarkempaa suunnittelua. Hanke esitellään lyhyesti Uutta Itä-Helsinkiä - verkkotilaisuudessa 11. toukokuuta. Suunnittelun lähtökohtia kartoitetaan karttakyselyllä, johon voi vastata 6. kesäkuuta asti.

Itäväylää koilliseen Tankovainion puiston kohdalla.
Kuva Laura Virkki.
Itäväylää koilliseen Tankovainion puiston kohdalla. Kuva Laura Virkki.

Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteiden alue ulottuu Puotilan metroaseman ympäristöstä Itäväylää pitkin koilliseen Kallvikintien risteykseen saakka, noin kolmen kilometrin matkalta. Nyt valmisteilla olevat suunnitteluperiaatteet täsmentävät yleiskaavaa ja ovat hyvinkin pitkän aikavälin periaatteita.

Kaupunkibulevardiksi kutsutaan maantien tai kadun vartta, jota kehitetään laadukkaana, urbaanina ja viihtyisänä pääkadunvarren ympäristönä. Alue on parhaimmillaan asukasystävällinen kaupunkimainen ympäristö ja liikkumisen väylä, joka palvelee kaikkia liikkumismuotoja. Väylän melualueet muutetaan mahdollisuuksien mukaan kortteleiksi, joissa huomioidaan muun muassa meluarvot ja pienhiukkaspäästöt.

Suunnitteluperiaatteiden kautta tutkitaan alueen kehittämispotentiaali ja maankäytön uudistaminen. Niissä määritellään muun muassa täydennysrakentamisen, virkistysalueiden, katu- ja korttelialueiden tilankäytön, liikkumisen ja palvelurakenteen keskeiset tavoitteet. Suunnitteluperiaatteet toimivat tulevien asemakaavahankkeiden, liikennesuunnittelun ja alueen kehittämisen tukena.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja suunnitteluaineistoon voi tutustua 9.5.–6.6.2022 verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat.

Osallistu suunnitteluun – kerro kokemuksesi karttakyselyssä ja tule kuulolle Uutta Itä-Helsinkiä tilaisuuteen 11.5.

Alueen suunnittelun lähtökohtia kartoitetaan kaikille avoimella karttakyselyllä. Kyselyyn voi vastata 9.5.–6.6.2022 välisenä aikana. Vastauksia toivotaan kaikilta alueella ja ympäristössä liikkuvilta – niin asukkailta, työntekijöiltä kuin muilta alueen tuntevilta. Kyselyyn pääsee osoitteessa: https://query.eharava.fi/3818

Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitelmia esitellään tiiviisti keskiviikkona 11.5. osana alueellista Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuutta. Tilaisuus pidetään verkossa klo 17.00 alkaen. Tilaisuuden tarkka ohjelma ja liittymislinkki löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Isotupa
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
asemakaavoitus
puh. 09 310 37303
maria.isotupa@hel.fi

Kuvat

Itäväylää koilliseen Tankovainion puiston kohdalla.
Kuva Laura Virkki.
Itäväylää koilliseen Tankovainion puiston kohdalla. Kuva Laura Virkki.
Lataa
Karttakuva Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteiden alueesta. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö Palu Kami.
Karttakuva Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteiden alueesta. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö Palu Kami.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme