Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Itsenäisyyden laulut saattavat Hakasalmen huvilan joulunaikaan

Jaa

Riemukaassa yhteislaulutilaisuudessa 3.12. lauletaan niin marsseja kuin rockbiisejä itsenäisyyden ajalta. Joulun tienoilla huvila tarjoaa myös konsertteja, opastuksia ja joulutunnelmaa. Tapahtumiin on vapaa pääsy, kuten Hakasalmen huvilaan aina.

Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista
Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista

Itsenäisyyden lauluja lauletaan sunnuntaina 3.12.2017 klo 14 viimeistä kertaa Hakasalmen huvilassa, jossa Suomi 100 -juhlavuoden kiertue alkoi viime uudenvuodenaattona. Yleisöltä kerättyjen laulumuistojen pohjalta on koottu riemukas yhteislaulutilaisuus, jossa Suomen vaiheet kerrotaan rakastettujen laulujen kautta. Kaupunginmuseon tutkija Jere Jäppinen johdattaa vuodesta 1917 nykyaikaan ja laulattaa niin marsseja kuin rockbiisejäkin Metropolian etevien nuorten muusikoiden säestyksellä. 

Huvilassa pääsee joulun tunnelmaan matineakonserteissa salin punaisin paperiruusuin koristetun kuusen loisteessa. Sunnuntaina 10.12. klo 14 nautitaan Gambayhtye Jouhen keskiaikaisista joululauluista ja ranskalaisesta barokkimusiikista. Seuraavana sunnuntaina 17.12. klo 14 Laurus Kamarikuoro esittää perinteisiä ja uudempia joululauluja. Välipäivinä 100 ja rapiat -näyttelyyn voi tutustua yleisöopastuksissa torstaina 28.12., tiistaina 2.1. ja torstaina 4.1. aina klo 14. Joulukausi päättyy sunnuntaina 7.1.2018 klo 14 Ombra sonora -yhtyeen Fantasticus!-konserttiin, jossa soivat barokin ajan mielikuvitukselliset teokset. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja Jere Jäppinen, 050 3255 440, jere.jappinen@hel.fi

Kuvat

Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista
Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista
Lataa
Hakasalmen huvila. Kuva: Maija Astikainen
Hakasalmen huvila. Kuva: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Hakasalmen huvila – museo jo vuodesta 1911

Hakasalmen huvila sijaitsee Finlandia-talon ja Musiikkitalon välissä lähellä Töölönlahtea. Elegantissa rakennuksessa voi tavoittaa muiston empireajan huvila-arkkitehtuurista. Huvilan tunnetuin asukas oli Aurora Karamzin (1808–1902). Nykyisin Hakasalmen huvila on osa Helsingin kaupunginmuseota ja siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme