Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Itsenäisyyspäivän tapahtumat muuttavat liikennejärjestelyjä Kruununhaassa ja Kaartinkaupungissa 3.–6.12.2017

Jaa

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan tapahtumat vaikuttavat laajasti liikenteeseen Kruununhaassa ja Kaartinkaupungissa. Tapahtumien rakentaminen poistaa pysäköintipaikkoja Linnan ympäristössä, Kauppatorin pysäköintialueella, Vanhan kauppahallin, Lyypekinlaiturin ja Etelärannan ympäristössä. Osa pysäköintikielloista ja siirtokehotuksista on voimassa jo sunnuntaista 3.12.2017 alkaen.

Itsenäisyyspäivän iltana Hakaniemestä keskustaan suuntautuvalle liikenteelle suositellaan Pitkäsilta-Kaisaniemenkatu-reitin käyttöä. Ajoneuvoliikenteelle eteläisistä kaupunginosista pohjoisen suuntaan suositellaan käyttämään Mannerheimintietä. Linnan juhlien vuoksi osa Linnan ympäristön kevyenliikenteen yhteyksistä on suljettu.

Autoilua kehotetaan välttämään Linnan ja Etelärannan ympäristössä illalla 6.12. Ilotulituksen yleisöä pyydetään saapumaan paikalle käyttäen joukkoliikennettä.

Itsenäisyyspäivän iltana liikenne suljetaan vaiheittain:

Linnan ympäristö
Linnaa ympäröivät kadut suljetaan läpiajolta siten, että sulut on asennettu kello 18.00 mennessä. Työ alkaa arviolta kello 14.00. Kello 18 jälkeen ajoyhteys Pohjoisrannasta Pohjoisesplanadille suljetaan ja kaikki liikenne Pohjoisrannasta etelän suuntaan ohjataan Kanavakadulle Päävartiontorin kohdalta. Kanavakadulta ei pääse kääntymään kello 18 jälkeen Pohjoisesplanadille, kaikki liikenne ohjataan Pohjoisrantaan.

Etelärannan ympäristö
Eteläranta ja osa Pohjoista- ja Eteläistä Makasiinikatua suljetaan ilotulituksen vuoksi noin kello 20.00. Kulku alueen kiinteistöille tapahtuu kahden liikenteenohjauspisteen kautta, jotka sijaitsevat Olympiaterminaalin liikenneympyrässä sekä Unioninkadun ja Eteläesplanadin risteyksessä. Sulun arvioitu purkuaika on kello 23.00, riippuen kuitenkin yleisömäärästä.

Eteläesplanadin sulku
Kääntyminen Mannerheimintieltä Eteläesplanadille on suljettu kello 21.00–23.00. Ajoyhteys Korkeavuorenkadulta, Kasarmikadulta ja Fabianinkadulta Eteläesplanadille on suljettu kello 21.00–23.00.

Pohjoisrannan sulku
Pohjoisranta on suljettuna Liisankadun tasolta etelään päin noin kello 21.00–23.00 ilotulituksen vuoksi. Etelää kohden suuntautuva liikenne ohjataan Liisankadulle. Liisankadulta on kääntyminen suljettu Snellmaninkadulle, Mariankadulle ja Meritullinkadulle kello 21.00–23.00.

Kynttiläkulkue 5.12. Säätytalolta
Kynttiläkulkueen vuoksi Kirkkokatu on suljettu läpikululta välillä Snellmaninkatu–Mariankatu, jalankulku mukaan lukien tiistaina 5.12. kello 15.30–18.00. Snellmaninkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Rauhankatu–Hallituskatu 5.12. kello 13.30–18.00. Kulkuereitillä on ajoneuvojen siirtokehotukset. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä tapahtuman aikana.

Kaikki kellonajat ovat arvioita. Järjestelyjen purku alkaa kello 23 jälkeen vaiheittain, riippuen ilotulituksen yleisömäärästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

liikennejärjestelyt
Mika Honkasalo
Helsingin rakentamispalvelu Stara
puh. 09 310 78530

poikkeukset joukkoliikenteessä
www.hsl.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme