Jaajo.fi valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

Jaa
Finnish Web Awards palkitsi jo viidennen kerran Suomen parhaat verkkosivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti Jaajo Linnonmaan sivusto jaajo.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, ja lopullisen valinnan teki kilpailun tuomaristo. Valinnan tukena käytettiin myös tekoälyyn perustuvaa teknistä arviointia.

Finnish Web Awards Grand Prix 2022:n on voittanut jaajo.fi-verkkosivusto. Tuomariston mielestä sivusto toimii juuri niin kuin hyvän verkkosivuston pitääkin. Se on yhtä aikaa sekä inhimillinen että kaupallinen. Se on tiivis, mutta silti perusteellinen. Ennen kaikkea se on kohteensa näköinen tavalla, joka synnyttää verkkovierailijan luottamuksen. Sivuston suunnitteli ja toteutti – yhdessä Jaajon kanssa – turkulainen Tagomo Digital. Tiimiin kuuluivat projektipäällikkö Emma Lehtisaari, copywriter Juulia Nevala ja teknisestä toteutuksesta vastannut Joonas Salminen.

”Jaajo.fi on loistoesimerkki onnistuneesta henkilöbrändin sivusta. Se on maanläheinen ja ilahduttaa vierailijaa, mutta samaan aikaan keskittyy johdonmukaisesti liiketoimintaan ja tarjoaa kontaktikanavan. Kaikki sivuston toiminnalliset ja viestinnälliset elementit ovat hyvässä tasapainossa”, kiittelee tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki.

Yleisö äänesti kesän ja alkusyksyn 2022 aikana finaaliin parhaita sivuja ja tuomaristo valitsi vuoden vaihteessa niiden joukosta voittajat. Työnsä tukena tuomaristo käytti kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n kehittämää sertifiointialgoritmia, joka arvioi perusteellisesti sivuston teknistä laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Näin varmistettiin, että voittajasivut vetoavat ihmisten lisäksi myös hakukoneisiin ja ovat turvallisia käyttää.

Kultaiset FWA-palkinnot jaettiin kahdelle sivustolle. Tampere.fi on hieno ja toimiva kaupunkilaisten palvelusivusto, jonka on toteuttanut Exove yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Paarautatieasema.fi puolestaan on tyylikäs ja helppokäyttöinen digitaalinen näyteikkuna Helsingin päärautatieaseman palveluihin. Sen toteutti VR Groupille Impact Agency Fabrik. Verkkosivujen sarjassa yleisön suosikki oli sama kuin tuomariston eli jaajo.fi.

Vuoden 2022 Finnish Web Awards -voittajat ovat:

GRAND PRIX: jaajo.fi

GOLD: tampere.fi ja paarautatieasema.fi

SILVER: solarfoods.fi ja mannagroup.fi

BRONZE: kkv.fi ja muurla.fi

PARAS UI-DESIGN: tampere.fi

PARAS KUVITUS:  nudamag.fi

PARAS TEKNINEN TOTEUTUS: tampere.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Nuikki, FWA-tuomariston puheenjohtaja, puhelin 040 050 3784
Jaakko Tapaninen, toimitusjohtaja Green Thumb Oy, puhelin 040 508 00062

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Green Thumb Ltd / Finnish Web Awards
c/o Sofia Helsinki jäsenet / Sofiankatu 4 C
00170 Helsinki

https://www.greenthumb.fi/

Finnish Web Awards on kilpailu verkkosivuja suunnitteleville ammattilaisille. Sen tavoitteena on tuoda huomiota parhaille verkkosivuille ja niiden tekijöille ja näin nostaa verkkosivujen suunnittelun ja toteutuksen tasoa Suomessa. Kilpailua hallinnoi verkkosivujen sertifiointiin keskittyvä Oy Green Thumb Ltd.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Green Thumb Ltd / Finnish Web Awards

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme