Eläketurvakeskus (ETK)

Jaakko Kiander och Tuovi Rautjoki utnämnda till direktörer vid Pensionsskyddscentralen

Jaa

Jaakko Kiander har utnämnts till direktör med ansvar för forskning, statistik och planering och Tuovi Rautjoki till kommunikationsdirektör vid Pensionsskyddscentralen.

Politices doktor, docent Jaakko Kiander, 55, har utnämnts till direktör med ansvar för forskning, statistik och planering och till ledningsgruppsmedlem vid Pensionsskyddscentralen. Kiander kommer till Pensionsskyddscentralen från posten som direktör med ansvar för samhällsrelationer på Ilmarinen. Han har också arbetat som ekonomidirektör på Ilmarinen.

Tidigare har Kiander också arbetat bl.a. som direktör för Löntagarnas forskningsinstitut och forskningsprofessor och forskningsdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT.

Magistern i samhällsvetenskaperna Tuovi Rautjoki, 43, har utnämnts till kommunikationsdirektör och ledningsgruppsmedlem vid Pensionsskyddscentralen fr.o.m. 12.8.2019. Hon kommer till Pensionsskyddscentralen från posten som kommunikationschef vid Statens revisionsverk. Hon har tidigare arbetat med chefsuppgifter inom kommunikation också på bl.a. Finlands skogscentral och Vahanen-bolagen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkställande direktör Mikko Kautto, tfn 029 411 2185

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Tre av fem företagare planerar att fortsätta arbeta efter att ha uppnått pensionsåldern19.6.2019 09:00:00 EESTTiedote

Företagare tror klart oftare än löntagare att de kommer att fortsätta arbeta. Största orsaken är att arbetet är trevligt och intressant, men det finns också ekonomiska skäl i bakgrunden. Endast hälften av företagarna upplever att de betalar in till en tillräcklig pension för sig själva. En del tänker fortsätta arbeta för att de har tjänat in för lite pension.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme