Eläketurvakeskus (ETK)

Jaakko Kiander och Tuovi Rautjoki utnämnda till direktörer vid Pensionsskyddscentralen

Dela

Jaakko Kiander har utnämnts till direktör med ansvar för forskning, statistik och planering och Tuovi Rautjoki till kommunikationsdirektör vid Pensionsskyddscentralen.

Politices doktor, docent Jaakko Kiander, 55, har utnämnts till direktör med ansvar för forskning, statistik och planering och till ledningsgruppsmedlem vid Pensionsskyddscentralen. Kiander kommer till Pensionsskyddscentralen från posten som direktör med ansvar för samhällsrelationer på Ilmarinen. Han har också arbetat som ekonomidirektör på Ilmarinen.

Tidigare har Kiander också arbetat bl.a. som direktör för Löntagarnas forskningsinstitut och forskningsprofessor och forskningsdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT.

Magistern i samhällsvetenskaperna Tuovi Rautjoki, 43, har utnämnts till kommunikationsdirektör och ledningsgruppsmedlem vid Pensionsskyddscentralen fr.o.m. 12.8.2019. Hon kommer till Pensionsskyddscentralen från posten som kommunikationschef vid Statens revisionsverk. Hon har tidigare arbetat med chefsuppgifter inom kommunikation också på bl.a. Finlands skogscentral och Vahanen-bolagen.

Nyckelord

Kontakter

Verkställande direktör Mikko Kautto, tfn 029 411 2185

Om

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Följ Eläketurvakeskus (ETK)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Eläketurvakeskus (ETK)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum