Huoltovarmuuskeskus

Jaakko Pekki Huoltovarmuuskeskuksen Operatiivisen osaston johtajaksi

Jaa

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) hallitus on nimittänyt KTM Jaakko Pekin syksyllä perustettavan Operatiivisen osaston johtajaksi. Pekki toimii tällä hetkellä HVK:n Perustuotanto-osaston johtajana.

Huoltovarmuuskeskuksen organisaatiota päivitetään syksyllä, jolloin aiempien linjavastuiden sijaan työ organisoidaan toiminnallisesti. Organisaatiomuutoksen yhteydessä muodostettava Operatiivinen osasto vastaa Huoltovarmuuskeskuksen kansallisen tason varautumistoimenpiteistä sekä yhteensovittaa sitä Huoltovarmuusorganisaation toimintaan.

Tuleva Operatiivinen osasto muodostuu kolmesta yksiköstä: Varautumisen suunnittelu ja ohjelmajohtaminen, Huoltovarmuustoimien toimeenpano sekä Pooli- ja sidosryhmätyö. Operatiivisen osaston johtajan alaisuuteen valitaan myöhemmin yksikönjohtajat.

Jaakko Pekki valikoitui tehtävään sisäisen haun kautta. Pekki on työskennellyt HVK:ssa yhteensä yli kuusi vuotta ja vaativissa varautumistehtävissä kaikkiaan yli 15 vuotta. Pekillä on kokemusta operatiivisesta johtamisesta haastavissa tilanteissa ja vakavissa häiriötilanteissa. Hänen johtamalleen Perustuotanto-osastolle on kuulunut suomalaisen ruoka- ja vesihuollon, terveydenhuollon ja kriittisen teollisuuden huoltovarmuus ja sen kehittäminen. Perustuotanto-osasto on vastannut myös elinkeinoelämän alueellisesta varautumisyhteistyöstä sekä kuntien varautumisen tukemisesta.

− Tehtävässä tarvitaan vahvaa muutosjohtamisen otetta ja Jaakko Pekillä on erittäin hyvät valmiudet käynnistää uusi toimintamalli. Hän on osoittanut, että hänellä on sekä kehittämiskykyä että kehittymiskykyä. Jaakko on tulevaisuuden tekijä, osallistava ja inspiroiva johtaja ja todella sitoutunut huoltovarmuustyöhön, sanoo toimitusjohtaja Janne Känkänen.

Syksyllä toteutettavan organisaatiouudistuksen yhteydessä nykyiset Infrastruktuuriosasto, Perustuotanto-osasto ja Energiahuolto-osasto lakkaavat olemasta ja varautumistyötä tehdään entistä vahvemmin yli sektorirajojen. Keskinäisriippuvuudet eri toimialojen välillä ovat niin merkittäviä, että raja-aitoja on järkevää purkaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Janne Känkänen ja johtaja Jaakko Pekki

Yhteydenotot assistentti Emmi Laaksosen kautta, puh. 029 505 1017

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Huoltovarmuuskeskus
Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki

+358 (0)29 505 1000http://www.huoltovarmuuskeskus.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuuskeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme