Messukeskus

Jääkolkka ja alamäkiluistelu - uudet lajit testissä GoExpo Winterissä

Jaa

GoExpo Winter esittelee tukun tuntemattomaksi jääneitä ja ihan uusia talvilajeja ja -välineitä. Messuilla pääsee tutustumaan muun muassa alamäkiluisteluun ja jääkolkkaan sekä erikoisempiin välineisiin kuten split-lautaan ja lumiluistimiin. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna 3.–5.11.

Mirko Lahti kilpailemassa ATSX Ice Cross Downhill World Championship -kisoissa Jyväskylässä tammikuussa 2017.Kuva: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool, Www.redbullcontentpool.com
Mirko Lahti kilpailemassa ATSX Ice Cross Downhill World Championship -kisoissa Jyväskylässä tammikuussa 2017.Kuva: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool, Www.redbullcontentpool.com

Jääkolkka on curlingin tyyppinen jäällä pelattava heittolaji, jota voi kesäaikaan treenata myös asfaltilla. Heittoliike muistuttaa keilaamista ja lajissa on kolme erilaista pelimuotoa: tarkkuusheitto ja pituusheitto sekä curling-tyylinen joukkuepeli. Lajia on harrastettu Suomessa jo 1980-luvulta saakka, mutta se on edelleen vain harvojen harrastus. Messuilla omaa heittotaitoa voi testata Saariselän osaston jääkolkkaradalla.

Toinen marginaaliin jäänyt laji on alamäkiluistelu, vaikka Suomi on kuulunut lajin kärkimaihin alusta alkaen.  GoExpo Winterissä pääsee tapaamaan lajin kotimaisia huippuja; paikalla ovat hallitseva alamäkiluistelun nuorten maailmanmestari Mirko Lahti ja vuoden 2011 miesten maailmanmestari Arttu Pihlainen. Lahti kellottaa messuilla joka aamu pohja-ajan, jota yleisö voi yrittää tavoitella päivän aikana. Testiluistelut tehdään kumpuilevalla radalla rullaluistimilla, ja lisäksi harrastajat demoavat lajin tekniikkaa jäälle rakennettavalla radalla.

Uusia välineitä rinteeseen

Split-lauta eli splitboard on pituussunnassa keskeltä halkaistu lumilauta. Se on kehitetty helpottamaan vapaalaskun harrastajien elämää. Irrotettavien siteiden avulla lauta muuttuu tarvittaessa suksiksi, jolloin ylämäkeen kiipeäminen rinne- ja hissialueiden ulkopuolella sujuu hiihtämällä helpommin kuin kävellen, ja lumilautaa kantaen. Tästä syystä split-lauta on harvinainen näky hiihtokeskuksissa.

Yhtä harvinainen on myös lumiluistin, joka on pienin laskettelurinteessä käytössä oleva laskuväline. Norjalaisvalmisteiset lumiluistimet koostuvat pelkistä monoista, joissa erikoisrakenteinen pohja hoitaa liukupinnan virkaa. Pohja vastaa perinteisen suksen pintaa ja siinä on teräskantit. Tuote on verrattavissa ennemmin luistimiin kuin suksiin, ja käytön lupaillaan olevan helppoa - ainakin niille, jotka osaavat luistella joko jäällä tai rullaluistimilla.

Luistelua ja hurjapäiden lajeja

Lumen lisäksi GoExpo Winteriin tulee myös jäätä. Aiempina vuosina messuilla nähty parafiininen tekojää korvataan oikealla jäällä, jossa viilettävät niin jääkiekkoilijat, jääpalloilijat, kaukalopallon pelaajat kuin taitoluistelijatkin. Näytösten ja otteluiden seuraamisen lisäksi messukävijät pääsevät kaartelemaan jäälle yleisöluistelussa valintansa mukaan joko hokkareilla tai taitoluistimilla.

Jännitystä kaipaavat voivat testata vaijeripyörää, jossa ajetaan 24 metrin matka noin neljän metrin korkeudessa tornista toiseen. Paluu lähtöpaikkaan tehdään vaijeriliu’ulla. Messuilla on käytössä myös kiipeilyseinä, jossa messuhulinaa voi tarkastella jopa hallin katonrajasta asti.

GoExpo Winter Helsingin Messukeskuksessa 3.5.11. on uusi aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan pelitapahtuma GameXpon kanssa. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi #goexpowinter

Kuvia aiempien vuosien Skiexposta vapaasti median edustajien ja bloggaajien käyttöön Messukeskuksen mediapankista: http://mediabank.messukeskus.com

Toimittajat voivat akkreditoitua ennakkoon netissä http://messukeskushelsinki.fi/uutishuone/akkreditointi/

tai tapahtuman aikana Messukeskuksen lehdistökeskuksessa.

Bloggaajien akkreditointi on päättynyt.

Kuvat

Mirko Lahti kilpailemassa ATSX Ice Cross Downhill World Championship -kisoissa Jyväskylässä tammikuussa 2017.Kuva: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool, Www.redbullcontentpool.com
Mirko Lahti kilpailemassa ATSX Ice Cross Downhill World Championship -kisoissa Jyväskylässä tammikuussa 2017.Kuva: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool, Www.redbullcontentpool.com
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme