Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jalankulkua ja pyöräilyä rajoitetaan Kansalaistorin työmaan aikana

Jaa

Töölönlahdenkadulla ja Eero Erkon kadulla parhaillaan tehtävät vesihuolto- ja kadunparannustyöt laajenevat käsittämään koko Kansalaistorin ja Makasiinipuiston. Työt liittyvät ensi syksynä valmistuvan keskustakirjasto Oodin käyttöönottoon. Helsingin kaupungin tavoitteena on saattaa alueen ensimmäisen vaiheen katu- ja puistotyöt päätökseen vuoden loppuun mennessä. Koko alue on valmis 30.6.2019.

Kansalaistorin alue valmiina havainnekuvassa, kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Kansalaistorin alue valmiina havainnekuvassa, kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Kansalaistori otetaan kokonaisuudessaan työmaakäyttöön 16.5.2018. Jalankulun ja pyöräilyn väylää Baanaa pitkin Töölönlahdelle tulijat ohjataan kiertoreitille Musiikkitalon ja Kiasman suuntiin.

Rakentamisella on vaikutuksia ajoneuvoliikenteeseen Eero Erkon kadulla ja Töölönlahdenkadulla. Töölönlahdenkatu tullaan pitämään liikennöitävissä koko rakentamisen ajan. Eero Erkon katua pidetään avoinna liikenteelle mahdollisuuksien mukaan, mutta ajoittain on kiertoteihin syytä varautua.

– Kerromme työn aikana mahdollisimman pian mahdollisista jalankulun ja pyöräilyn reittimuutoksista, sanoo projektinjohtaja Anna Nyyssönen Helsingin kaupungilta. Väyliä pyritään avaamaan heti kun se on mahdollista.

Mahdolliset pilaantuneet maat poistetaan kaivutöiden yhteydessä.

Sanomatalon, Kiasman, keskustakirjasto Oodin ja Musiikkitalon rajaamaa Makasiinipuiston ja Kansalaistorin aluetta kehitetään monipuoliseksi kaupunkitilaksi. Valmistuessaan se muodostaa Helsingin keskuspuiston alkupisteen, ja tarjoaa paikan muun muassa yleisötapahtumille.

Töölönlahden eteläosan alue on merkittävä jalankulun ja pyöräilyn solmukohta, jonka rooli tulee korostumaan entisestään Oodin valmistuttua.

Tutustu hankkeeseen Helsingin kaupungin karttapalvelussa http://kartta.hel.fi/link/3YeUhC.

Urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

(rakentaminen) Sirpa Hämäläinen, Destia Oy
puh. 040 5192191
etunimi.sukunimi@destia.fi
(rakennuttaminen) Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Kansalaistorin alue valmiina havainnekuvassa, kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Kansalaistorin alue valmiina havainnekuvassa, kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme