Vaasan kaupunki - Vasa stad

Jalkapallohuuma valtaa Vaasan 16.–29.7.

Jaa

Jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan 16.–29.7.2018 Vaasassa ja Seinäjoella. Otteluiden lisäksi kisojen ajan ohjelmaa tarjoaa monipuolinen tapahtumatori.

Pääsylippuja on myyty vilkkaasti erityisesti Vaasassa pelattavaan avauspäivään 16.7. sekä Seinäjoella 29.7. käytävään finaaliotteluun.

– Muiden päivien otteluihin pääsylippuja on toistaiseksi saatavilla hyvin, mutta oma paikka katsomossa kannattaa varmistaa hankkimalla liput ennakkoon, kertoo turnausjohtaja Jeannette Good.

Lopputurnauksen tv-näkyvyys kasvaa ennakoituakin laajemmaksi ja kaikkiaan 14 ottelua kuvataan.

Vaasassa yhdeksän ottelua

Vaasassa pelataan turnauksen aikana yhdeksän ottelua. Avauspäivänä 16.7. Hietalahden jalkapallostadionilla vastakkain ovat Norja ja Portugali klo 15 sekä Suomi ja Italia klo 20.

Muut ottelut ovat tiistaina 17.7. klo 20.30 (Ranska–Ukraina), torstaina 19.7. klo 20.30(Portugali–Italia), perjantaina 20.7. klo 20.30 (Turkki–Ranska), sunnuntaina 22.7. klo 18.30 (Portugali–Suomi) ja maanantaina 23.7. klo 18.30 (Englanti–Ranska).

– Jokaisena Vaasan ottelupäivänä tapahtumatorilla jaetaan vapaalippuja päivän peleihin 50 ensimmäiselle, kertoo kaupungin markkinointipäällikkö Rita Kuha.

Jatko-ottelut välieriin päässeiden joukkueiden kesken pelataan torstaina 26.7. klo 15 ja 19 Vaasassa. Finaaliottelu on sunnuntaina 29.7. Seinäjoella.

Tapahtumatorilla näytösotteluita ja ohjelmaa

Kauppatorilla sijaitseva tapahtumatori on kaikille avoin ja ilmainen. Jo turnausta edeltävällä viikolla Vepsun junnuliiga valloittaa torin arki-illat ja kisahenkeä herätellään 14.–15.7. mm. harrastejalkapallon ja näytösotteluiden muodossa.

Avauspäivänä 16.7. torilla on paljon tapahtumia, mm. kisamaskotit esittäytyvät, on Big Band-esityksiä, yllätysvieraita ja herkkuruokia. Torilla voi kokeilla myös esterataa, pomppulinnaa ja teqballia. Kisakulkue lähtee Kauppatorilta n. klo 18.40 kohti Suomi-Italia -ottelua.

Tiistaina 17.7. pääsee tutustumaan paikallisten urheiluseurojen tarjontaan. Torstain 19.7. ohjelmaan kuuluu mm. jalkapallokikkailua. Perjantaina 20.7. esittelyssä on soveltavan liikunnan erilaisia muotoja, kuten kävelyjalkapalloa. Lisäksi nähdään soveltavan jalkapallon näytösottelu.

Lauantaina 21.7. toiminta on suunnattu varttuneemmalle väelle ja päivän kruunaa ikämiesten jalkapalloturnaus, jossa etsitään Vaasan parasta ikisjoukkuetta. Sunnuntain 22.7. teemana on perhe. Päivän ohjelmassa on jalkapallorasteja kaikenikäisille, geokätköilyä ja makkaranpaistoa.

Maanantaina 23.7. esittelyssä on isäntäkaupungin kulttuurielämä ja torilla saadaan maistiaisia mm. tanssista, maalauksesta ja etnisestä musisoinnista. Keskiviikon 25.7. ekoteemapäivä kytkeytyy kisojen ympäristöohjelmaan, jossa yhdistyvät urheilu, ympäristötietoisuus ja kestävä kehitys. Päivän aikana kuullaan alueen luontoliikunta- ja retkeilymahdollisuuksista.

Vaasan torilla toiminta jatkuu myös viimeisen kisaviikonlopun, 27.-29.7. ajan. Luvassa on ainakin näytösotteluita ja seikkailurata.
 

Otteluohjelma:https://www.u19euro.fi/otteluohjelma

Tapahtumatorin ohjelma: www.u19euro.fi/fan-zone/tapahtumatorit

Lipunmyynti: www.ticketmaster.fi/u19eurofi


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointipäällikkö Rita Kuha
puh. 0400 424 906
rita.kuha@vaasa.fi

Toimitusjohtaja Max Jansson (Visit Vaasa)
tfn. 040 533 5083
max.jansson@visitvaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme