Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Jalkapallostadionin tason kehittämiseen kaupungin laina

Jaa

Helsingin kaupunki on myöntänyt 1,4 miljoonan euron lainan Telia 5 G Areenan jalkapallostadionin kehittämiseen Töölön pallokenttäalueelle. Jalkapallostadionille tavoitellaan Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) huippujalkapallolle asettamien vaatimusten tasoa. Myös yleisöviihtyvyyttä halutaan parantaa.

Helsinki Stadion Management on hakenut kaupungin lainan lisäksi 400 000 euroa avustusta Suomen Palloliitolta. Hanketta on suunniteltu rahoitettavan myös Helsinki Stadion Managementin ja HJK:n omarahoituksella, joka on 1 300 000 euroa. Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 3,5 miljoonaa euroa.

Jalkapallostadionin etelä- ja pohjoispäädyt uusitaan lisärakentamisella tontin alueella. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu eteläpäädyn katsomon takaosan kattoratkaisu ja lasitus. Toisessa vaiheessa on tarkoitus tehdä pohjoispäätyyn molemminpuolisen lasituksen ja kattoratkaisun avulla lämmintä sisätilaa.

Jalkapallostadionin tason ja toimivuuden parantaminen lisää mahdollisuuksia saada kansainvälisiä tapahtumia Helsinkiin. Kiinteistön arvonnousun ohella parannushanke vähentää osittain stadionin korjausvelkaa ja ratkaisee suuren osan tiukentuneista UEFA-kriteereistä pelata kansainvälisiä pelejä stadionilla.

Töölössä sijaitsevaa jalkapalloilun Telia 5G Areenaa hallinnoi kaupunkikonserniin kuuluva Helsingin Stadion Oy. Yhtiö on vuokrannut alueen HJK:n omistamalle Helsinki Stadion Management Oy:lle (HSM Oy) vuoden 2030 loppuun saakka.

Henkilöstöjohtajaksi Nina Gros

Helsingin kaupunginkanslian henkilöstöjohtajan virkaan valittiin psykologian maisteri Nina Gros.  Henkilöstöjohtaja johtaa Helsingin työnantaja- ja henkilöstöpolitiikkaa sekä sen uudistustyötä. Henkilöstöjohtajan kokonaiskuukausipalkka on 9 500 euroa.

Nina Gros on työskennellyt LähiTapiola-yhtiöryhmän henkilöstöjohtajana ja sitä ennen muun muassa henkilöstöjohtajana konsulttiyhtiö KPMG:ssä, henkilöstöjohtajana Cargotec Oyj:ssä sekä henkilöstöjohtajana ja lukuisissa muissa vastuullisissa HR-tehtävissä Nokiassa.

Virkaa haki uuden hakuajan kuluessa 42 henkilöä, joista kaksi perui myöhemmin hakemuksensa. Edellisessä haussa virkaa haki 25 hakijaa ja virka päätettiin tuolloin julistaa uudelleen hakuun.

Kahdeksan uutta palomiehen virkaa

Kaupunginhallitus perusti kahdeksan palomiehen virkaa pelastuslaitokselle kaupunkiympäristön toimialalle 1.4.2019 alkaen. Virat käytetään pelastustoiminnan riittävän mitoituksen varmistamiseen.

Kaupunkiympäristön toimialalle perustettiin myös kaksi arkkitehdin virkaa, tarkastusinsinöörin virka ja valvontaeläinlääkärin virka.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi 51 uutta virkaa perustettavaksi sosiaali- ja terveystoimialalle 1.4.2019 alkaen. Virkoja perustetaan muun muassa terveys- ja päihdepalveluiden palvelukokonaisuuteen sekä perhe- ja sosiaalipalveluiden palvelukokonaisuuteen. Näistä lapsiperheiden sosiaaliohjauksen kymmenen sosiaaliohjaajan tehtäviä ovat muun muassa sosiaalihuoltolain yksilöhuollon päätösten tekeminen ja lapsiperheiden kotipalvelun palvelussetelien asiakasmaksuista päättäminen. Nämä tehtävät edellyttävät virkasuhdetta.

Maahanmuuttoyksikköön perustetaan sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan sekä 12 sosiaalityöntekijän virat. Lastensuojelun perhehoitoon päätettiin perustaa 13 sosiaaliohjaajan virkaa. Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut palvelukokonaisuuteen perustettiin yhteensä neljä virkaa. Näistä terveyskeskuslääkärin viran on tarkoitus sijoittua palliatiiviselle poliklinikalle Kotisairaalaan.

Perustettujen virkojen tehtävissä käytetään julkista valtaa. Virkasuhdetta edellyttäviä tehtäviä ovat muun muassa sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi ja yksilöhuollon päätökset, toimeentulotukipäätösten tekeminen ja perhehoitolain mukaisista korvauksista päättäminen sekä potilaan tahdosta riippumattomaan hoitoon määrääminen. Pelastustehtävissä toimivalla virkasuhteessa olevalla henkilöllä on oikeus antaa yksilöä tai yhteisöä koskevia kieltoja ja käskyjä tai oikeus päästä kotirauhan piiriin kuuluviin tiloihin taikka kajota toisen omaisuuteen.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme