Pohjois-Savon ELY-keskus

Jan Blomberg Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi

Jaa
Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt yhteiskuntatieteiden maisteri Jan Blombergin Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi ajalle 1.3.2023-28.2.2028.
Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja Jan Blomberg
Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja Jan Blomberg

Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt yhteiskuntatieteiden maisteri Jan Blombergin Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen (E-vastuualue) johtajaksi ajalle 1.3.2023-28.2.2028.

Jan Blomberg on toiminut Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Työllisyys, yrittäjyys ja osaaminen -yksikön päällikkönä vuodesta 2015 alkaen. Blomberg toimii parhaillaan myös E-vastuualueen johtajan viransijaisena. Aiemmin Blomberg on toiminut Pohjois-Savon ELY-keskuksessa muun muassa aikuiskoulutuspäällikkönä ja projektipäällikkönä. Blombergillä on kattava E-vastuualueen tehtäväalan tuntemus sekä tehtävän kannalta merkityksellistä johtamiskokemusta. Lisäksi hänellä on nykyisen tehtävänsä vuoksi laajat yhteistyöverkostot Pohjois-Savossa sekä valtakunnalliset verkostot ELY-keskuksissa.

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa yhdessä maa- ja metsätalousministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen toimialaohjauksesta. E-vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan, innovaatioiden ja kansainvälisen liiketoiminnan, maahanmuuton ja kotoutumisen, työmarkkinoiden toimivuuden, osaavan työvoiman saatavuuden, osaamisen ja kulttuurin sekä maaseudun kehittämisen ja kalatalouden edistämisen tehtäviä.

Elinkeinot, työllisyys ja osaaminen -vastuualueen toimialue on Pohjois-Savo. Tämän lisäksi vastuualue hoitaa myös Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maahanmuuttoasiat. Kalatalousasioita hoidetaan Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan lisäksi myös Pirkanmaan, Hämeen ja Keski-Suomen alueilla.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 18 henkilöä. Tehtävä tuli avoimeksi, kun vuodesta 2020 alkaen johtajan tehtävää hoitanut Pasi Patrikainen siirtyi Maanmittauslaitoksen pääjohtajaksi viime syksynä.  

Muina Pohjois-Savon ELY-keskuksen vastuualuejohtajina jatkavat liikenneasioissa johtaja Tommi Huttunen (liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue) ja ympäristöasioissa johtaja Kimmo Haapanen (ympäristö- ja luonnonvarat-vastuualue). Valtioneuvosto tulee myöhemmin kevään aikana nimittämään Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtajaksi jonkun em. kolmesta johtajasta

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään 16.2.2023 E-johtajan nimityksestä.
Lue lisää (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, p. 029 506 4215
johtaja Jan Blomberg, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 552, jan.blomberg@ely-keskus.fi

Kuvat

Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja Jan Blomberg
Pohjois-Savon ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja Jan Blomberg
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.3.202330.3.2023 13:48:39 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,05. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vedenpinta on laskenut 3 cm maaliskuun aikana. Nyt pinnan taso on laskennallisesti 4 cm korkeampi verrattuna siihen tasoon, missä Kallaveden vedenpinta olisi säännöstelemättömässä luonnontilassa. Pohjois-Savon ELY-keskus aloittaa tänään lisäjuoksutuksen Naapuskosken säännöstelypadosta kevättulvan madaltamiseksi, koska Kallaveden säännöstelykäytännön perusideana on kaventaa tulvahuippujen ja alimpien vedenkorkeuksien välistä vaihtelua. Tämän hetken tulvaennuste pinnan nousulle on noin 60 cm. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat säännöstelylupien mukaisissa kesäkorkeuksissa ja juoksutus on ollut viime viikkoina pientä. Yksittäiset lämpimät päivät eivät vielä ole näkyneet vesistöjen virtaamissa. Nyt maastoon kertynyt lumimäärä näyttää siltä, että Iisalmen reitin säännöstelyluvissa olevat harkinnanvaraiset kevät juoksutukset pintojen alentamiseksi ennen tulvien alkua

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme