Pirkanmaan hyvinvointialue

Jaostojen ja valiokuntien tehtäviä sekä professiojohtamista esitetään tarkennettaviksi hallintosääntöön

Jaa

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle hyvinvointialueen hallintosääntöön uusia kokonaisuuksia. Tiistaina aluehallitus päätti myös hyvinvointialueen työterveyshuollon tuottajasta, joka on Tullinkulman työterveys Oy eli Pirte. Aluehallitus jätti tiistaina pöydälle tukipalveluiden tuottamista koskevan pykälän, muut asiat se hyväksyi esityksen mukaan.

Hyvinvointialueen hallintosääntöön on nyt valmisteltu ammattikuntakohtaisen johtamisen johtavat viranhaltijat ja heidän tehtävänsä. Vastaava lääkäri, sosiaalihuollon johtava viranhaltija ja hoitotyön johtava viranhaltija hoitavat hallintosäännössä määriteltyjä ammatillisia johtamistehtäviä sosiaali- ja terveysjohtajan alaisuudessa.

Lisäksi hallintosääntöön on lisätty omaisuuden luovuttamista ja hankintaa koskevat määräykset, aluehallituksen jaostojen tehtävät ja päätösvalta sekä aluevaltuuston valiokuntien tehtävät. Myös vaikuttamistoimielinten tehtäviä on tarkennettu.

Aluehallitus esittää nykyiseen hallintosääntöön täydennyksiä ja muutoksia muihinkin kohtiin, kuten tarkastuslautakunnan rooliin ja palkkiosääntöön. Aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajien vuosipalkkioita esitetään korotettaviksi palkkiotoimikunnan esityksen pohjalta. Puheenjohtajien palkkioiden korotuksen taustalla on ennakoitua suurempi ajankäyttötarve tehtävien hoitamiseen. Osassa hyvinvointialueita on päätoimisesti työskenteleviä puheenjohtajia.

Työterveyshuolto Tullinkulman työterveydestä

Aluehallitus päätti tiistaina, että hyvinvointialueen henkilöstön työterveyshuoltopalvelut hankitaan 1.1.2023 lähtien toistaiseksi Tullinkulman Työterveys Oy:ltä (Pirte). Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistamat Tullinkulman Työterveys Oy:n osakkeet siirtyvät 1.1.2023 Pirkanmaan hyvinvointialueelle, jolloin yhtiö saa hyvinvointialueella sidosyksikköaseman. Tästä syystä hankintaa ei tarvitse kilpailuttaa.

Tullinkulman työterveydellä on Pirten nimellä toimipisteitä Kangasalla, Nokialla, Orivedellä, Sastamalassa, Tampereella sekä Valkeakoskella. Toimipisteiden lisäksi yrityksellä on alihankintasopimuksia. Se voi hankkia palvelut myös niille alueille, joille se ei itse pysty tuottamaan työterveyspalvelua. Työterveyshuollon järjestämisen periaatteista ja sisällöstä sovitaan myöhemmin järjestämissopimuksessa ja toimintasuunnitelmissa.

Esitys Kuosmasen, Sandin ja Erolan valinnasta 6.6. aluevaltuustoon

Aluehallitus esittää 6. kesäkuuta kokoontuvalle aluevaltuustolle Taru Kuosmasen valintaa sosiaali- ja terveysjohtajaksi, Juhani Sandin valintaa konsernipalvelujohtajaksi ja Pekka Erolan valintaa tukipalvelujohtajaksi. Kuosmanen toimii tällä hetkellä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajana, Sand puolestaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkärinä. Erola johtaa tällä hetkellä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tukipalvelujen tuotannosta vastaavaa palvelukeskusta.

Virat ovat olleet sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 25.4.-9.5.2022. Hakijoista on tehty ansiovertailu ja heitä on haastateltu. Ansiovertailu sisältää virkaan ilmoittautuneet, ja lisäksi valinnassa on huomioitu muut liikkeenluovutuksen piirissä olevat kelpoisuusvaatimukset täyttävät henkilöt.

Virkojen perustamisvuorossa toimi- ja vastuualuejohtajia

Hyvinvointialueella on edetty virkojen perustamisessa toimialuetasolle. Aluehallitus perusti tiistaina sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelulinjojen toimialuejohtajien virat sekä tukipalveluiden tehtäväalueen toimi- ja vastuualuejohtajien virat. Aluehallitus päätti yksimielisesti, että yliopistosairaalan toimialuejohtajilta edellytetään jatkossakin terveydenhuoltoalan tohtorintutkintoa ja soveltuvan erikoisalan dosentuuria. Muissa tehtävissä edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja toimialan tuntemusta sekä riittävää johtamiskokemusta.

Niihin virkoihin, joiden haltijat eivät siirry suoraan, voi hakea ilmoittautumismenettelyllä liikkeen luovutuksen piirissä oleva vastaavissa johtotason tehtävissä työskentelevä henkilöstö sekä hyvinvointialueen valmistelussa määräaikaisissa palvelussuhteissa työskentelevä valmisteluhenkilöstö.

Syksyn kokousajat

Aluehallitus kokoontuu syksyllä 2022 seuraavina aikoina:

29.8.2022  klo 8.30    
12.9.2022  klo 8.30    
26.9.2022  klo 8.30    
10.10.2022 klo 8.30    
24.10.2022 klo 8.30    
7.11.2022 klo 8.30      
21.11.2022 klo 8.30      
12.12.2022 klo 8.30    
19.12.2022 klo 8.30 (varapäivä)

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuuston kokoukset syksyllä 2022 olisivat seuraavina aikoina:

16.8.2022 klo 17
5.9.2022 klo 17
3.10.2022 klo 17
7.11.2022 klo 17
5.12. 2022 klo 17

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käsittelee asiakasmaksujen yhdenmukaistamista 16.6. kokouksessaan13.6.2022 13:44:04 EEST | Tiedote

Pirkanmaan aluehallitus käsittelee torstaina 16.6. klo 15 alkavassa kokouksessaan esitystä vuonna 2023 hyvinvointialueella perittävistä asiakasmaksuista sekä alentamisen ja perimättä jättämisen perusteita. Asiakasmaksuesitys on valmisteltu pääsääntöisesti asiakasmaksuasetuksen mahdollistamien enimmäismäärien mukaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksutaksaa täydennetään syksyn 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme