Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Japanin 100-vuotislahja Suomelle Roihuvuoren Kirsikkapuistoon

Jaa

Japani lahjoitti Suomelle itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kymmenen japaninkirsikkapuuta Roihuvuoren Kirsikkapuistoon 4. heinäkuuta järjestetyssä seremoniassa.

Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä

Puut istutti japanilainen Sakura-säätiö. Helsingin kaupunkia tilaisuudessa edusti apulaispormestari Sanna Vesikansa. Tervehdyksensä esittivät myös Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto, Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi, Sakura-säätiön johtaja Susumu Hasumi sekä Roihuvuoren kaupunginosan edustaja. 

Lahjoitetut puut tulevat osaksi yli 150 kirsikkapuun puistoa, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten japanilaisen liikemiehen Norio Tomidan aloitteesta. Puiston puut ovat Suomessa asuvien japanilaisten lahjoituksia Helsingille kiitokseksi siitä, että Helsinki on niin hyvä paikka asua. Nyt istutettujen puiden lajikkeet ovat tarkkaan valitut Prunus serrulata 'Kiku-Shirade', jolla on alaspäin riippuvat oksat, sekä pystympi lajike Prunus serrulata 'Amanogawa'. Pienet taimet suojellaan verkoilla kaneilta ja niitä kastellaan kolmen vuoden ajan. Puut on myös lisätty kaupungin lahjoituspuurekisteriin.

Kuvia tilaisuudesta noin kello 17 alkaen

Anna Kanervirta
Tiedotussihteeri
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi 
puh. 09 310 36953

Avainsanat

Kuvat

Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin keskustan lähellä asuntojen hinnat kasvaneet vuodessa yli neljä prosenttia – kauempana hinnat lähes ennallaan25.5.2018 10:08Tiedote

Asuminen Helsingissä on huomattavasti muuta Suomea kalliimpaa. Helsinki on vetovoimainen kaupunki, jossa sijaitsee paljon kiinnostavia työpaikkoja sekä palveluita, joiden läheisyydestä asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan. Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin noin 2,9 % vuoden 2017 alkuun verrattuna. Hintojen nousun veturina ovat toimineet kalleusalueet 1 ja 2 (eli erityisesti ydinkeskustan, Länsi-Helsingin ja itäisen kantakaupungin alueet), joilla hinnat ovat nousseet muita kaupungin alueita nopeammin koko tarkastelujakson ajan vuodesta 2010.

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme