Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Japanin 100-vuotislahja Suomelle Roihuvuoren Kirsikkapuistoon

Jaa

Japani lahjoitti Suomelle itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kymmenen japaninkirsikkapuuta Roihuvuoren Kirsikkapuistoon 4. heinäkuuta järjestetyssä seremoniassa.

Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä

Puut istutti japanilainen Sakura-säätiö. Helsingin kaupunkia tilaisuudessa edusti apulaispormestari Sanna Vesikansa. Tervehdyksensä esittivät myös Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto, Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi, Sakura-säätiön johtaja Susumu Hasumi sekä Roihuvuoren kaupunginosan edustaja. 

Lahjoitetut puut tulevat osaksi yli 150 kirsikkapuun puistoa, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten japanilaisen liikemiehen Norio Tomidan aloitteesta. Puiston puut ovat Suomessa asuvien japanilaisten lahjoituksia Helsingille kiitokseksi siitä, että Helsinki on niin hyvä paikka asua. Nyt istutettujen puiden lajikkeet ovat tarkkaan valitut Prunus serrulata 'Kiku-Shirade', jolla on alaspäin riippuvat oksat, sekä pystympi lajike Prunus serrulata 'Amanogawa'. Pienet taimet suojellaan verkoilla kaneilta ja niitä kastellaan kolmen vuoden ajan. Puut on myös lisätty kaupungin lahjoituspuurekisteriin.

Kuvia tilaisuudesta noin kello 17 alkaen

Anna Kanervirta
Tiedotussihteeri
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi 
puh. 09 310 36953

Avainsanat

Kuvat

Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Hemmo Rättyä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarinen esittelee Helsingin menestystekijöitä Davosissa20.1.2018 10:00Tiedote

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen puhuu Sveitsin Davosissa järjestettävän maailman talouskonferenssin yhteydessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa maanantaina 22.1.2018. Pakarinen kutsuttiin tilaisuuteen keynote-puhujaksi tuomaan Helsingin ja Suomen näkökulmaa tutkimuksen teemaan, joka on monimuotoisuuden merkitys kykyjen houkuttelemisessa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan maanantaina 22.1.2018 klo 15 Suomen aikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme