Kustannusosakeyhtiö Otava

Jari Ehrnrooth uutuuskirjassaan: jokaisen on otettava vastuu hyvästä elämästään ja korotettava rimaa

Jaa

Terävästä kynästään tunnettu intellektuelli peräänkuuluttaa uutuuskirjassaan “Kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle” jokaista ottamaan tiukempaa vastuuta elämästään.

Jari Ehrnroothin uutuuskirjan keskeisenä teesinä on, että yksilön vapauteen kuuluu ensisijaisesti vastuu ja ponnistelu. Jokaisen tulee vaalia hyvinvointiaan, määritellä itselleen eettiset arvopäämäärät, tehdä parhaansa ja toteuttaa itseään muita varten. Vain tällä tavoin vapauteen uskova länsi voi tulla vahvaksi jälleen ja voittaa autoritäärisen idän.

Rajattomien mahdollisuuksien veltostama läntinen ihminen on unohtanut itsekurin jalostavan merkityksen. Ehrnrooth haluaa kaikkien nostavan suoritustasoa ja antavan parhaansa ennen kuolemaa. Nautinnoilla on sijansa, mutta niiden tulisi vahvistaa, ei rappeuttaa kehoa ja mieltä. Parhaita aktiivisia nautintoja ovat urheilu ja seksi.

Tänään 60 vuotta täyttävän Jari Ehrnroothin kirja on voimistava tutkimusmatka ihmisyyden ytimeen. Meidän kaikkien on uudistuttava perinpohjaisesti, korotettava rimaa ja hyväksyttävä yksilön luovuttamaton vastuu hyvästä elämästään.

Jari Ehrnroothin kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle ovat:

1. Valitse elämä

2. Antaudu muutokselle ja luo maailma uudeksi

3. Intohimossa ylitä itsesi

4. Pidä huoli että kaikki lahjasi tulevat käyttöön ja annat parhaasi ennen kuin kuolet

5. Keskity aktiivisiin nautintoihin jotka vahvistavat kehoa ja mieltä

6. Ole oman itsesi arvojohtaja

7. Toteuta itseäsi muita varten

8. Älä koskaan alistu

9. Jalosta elinvoimaasi ja eettisyyttäsi

10. Elä vapaana vapauden ideasta

Jari Ehrnrooth on kirjailija ja kulttuurintutkija sekä kulttuurihistorian ja sosiologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut useita kauno- ja tietokirjoja ja toimii yhteiskunnallisena keskustelijana, mielipidevaikuttajana ja Ylen kolumnistina.

Lisätiedot, pdf-vedokset ja Ehrnroothin haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme