Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Jari Jokiahon ja Matti Mattssonin 4.4. avautuva Recycling Art -näyttely kulttuurikeskus Caisassa ottaa kantaa ilmastonmuutokseen.

Jaa

Caisan galleriassa 4. huhtikuuta avautuva kuvanveistäjä Jari Jokiahon ja koruseppä Matti Mattssonin näyttely Recycling Art ottaa kantaa merien muoviroskakertymiin, jääalueiden sulamisuhkaan sekä globaaliin ilmaston muutokseen. Kierrätystaideteokset, korut ja esineet nostavat esiin ajankohtaiset vakavat teemat kuitenkin humoristisesti ja leikkisästi. Esineet saavat uuden elämän, kun näkökulma muuttuu ja taide tekee tepposet.

Recycling Art -näyttely Caisassa 4.-29.4.2019
Recycling Art -näyttely Caisassa 4.-29.4.2019

Jari Jokiaho opiskeli kuvanveistäjäksi kuuluisassa Escola Massanan taidekoulussa Barcelonassa. Hän on työskennellyt Kataloniassa sekä Japanissa. Jokiaho sai ensimmäisen palkinnon HUB museu del Dissenyn kansainvälisessä FAD Enjoyat-suunnittelukilpailussa. Monivuotinen työskentely Barcelonassa vaikutti vahvasi hänen taiteelliseen ilmaisuunsa. Iwatessa Pohjois-Japanissa Jokiaho työskenteli teeseremoniassa käytettyjen rautavalukannujen valutekniikan tutkimuksen parissa. Tulevassa näyttelyssä aidot rautaiset Nanbu tekki -teekannut ovat osana kierrätysteoksia. Näyttelyssä esillä olevista videoista yksi on kuvattu Japanissa.

Matti Mattsson on suomalainen koruseppä, joka on uudistanut merkittävällä tavalla suomalaista metallitaidetta. Mattssonilla on yli 44 vuoden kokemus metallitaiteesta ja hän on saanut urallaan monia palkintoja ja tunnustuksia työstään. Hän on työskennellyt opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kansasin yliopistossa. Mattssonilla on ollut näyttelyitä eri puolilla maailmaa, tänä keväänä hänellä on ollut näyttelyt jo Hollannissa ja Saksassa.

Jokiaholla ja Mattssonilla on pitkä työkokemus, vahva materiaalin tuntemus ja vastuullisuuden tunne kierrätystaiteen pioneereina. 

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 6.4. klo 17–18.30.

Caisan galleria
Recycling Art
4.–29.4.2019
avoinna ma–pe klo 9–19, la klo 10–19

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Faruk Lika
tuottaja
Caisa
050 461 6957
faruk.lika@hel.fi

Anne Malmström
viestintäsuunnittelija
Kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Recycling Art -näyttely Caisassa 4.-29.4.2019
Recycling Art -näyttely Caisassa 4.-29.4.2019
Lataa
Recycling Art -näyttely. Kuvan teos Jari Jokiaho
Recycling Art -näyttely. Kuvan teos Jari Jokiaho
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme