Jari Saloselle RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto

Jaa

RKL ry on valinnut Vuoden Rakennusmestarin vuodesta 1971. Toinen järjestön huomionosoitus, Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010.

Jari Saloselle RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto
Jari Saloselle RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto

Vuoden Rakennusmestari 2021 -palkinto myönnettiin rakennusinsinööri AMK Jari Saloselle. Valintaan vaikuttivat hänen johtamiensa työmaiden suuruus ja vaativuus ja onnistuminen sekä aikataulussa että budjettiraameissa pysymisessä.

Viimeisimmässä suuressa kohteessaan, Keskon pääkonttorissa Kalasatamassa, Salonen toimi päätoteuttaja Haahtelan vastaavana työnjohtajana ja valvojana. Keskon K-Kampus oli myös ehdolla Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

”Sekä tilaajilta että käyttäjiltä on saatu kiittävää palautetta ja työturvallisuus on ollut korkeaa tasoa.” Salosen mukaan allianssihenkinen ajattelu on tullut mukaan. ”Nykyään tehdään enemmän yhdessä. Työmaahenki on hankkeissamme ollut poikkeuksetta erinomainen. Pidän sitä tärkeänä hankkeen onnistumisen edellytyksenä.”

Pohjola Vakuutus Oy on toiminut Vuoden Rakennusmestari -palkinnon sponsorina vuodesta 1991.

Risto Räsäsestä Vuoden Nuori Rakennusmestari 2021

Kuopiolainen Risto Räsänen on AMK Savoniasta valmistunut rakennusmestari. Tällä hetkellä hän toimii Jokiväri Oy:n työpäällikkönä ja vastaavana työnjohtajana.

Palkintoraadin mukaan hän on kasvanut johtotehtäviin vaativissa linjasaneeraushankkeissa Kuopion seudulla. Räsäsen valintaa puolsi kasvukehitys nuoresta mestarista vastaavaksi työnjohtajaksi sekä korjausrakentamisen kasvava trendi yhä useamman rakennuksen tullessa peruskorjausvaiheeseen.

Johtamiseen Räsänen suhtautuu luontevasti: ”Tämä työ on hektistä ja kiire kasaantuu ajanjaksoihin. Kohteita on useampi samaan aikaan, mikä edellyttää oman ajankäytön suunnittelua. Yllätyksiä tulee aina korjausrakentamisessa ja ne lisäävät paineita.”

RKL:n jäsen Kuopion paikallisyhdistyksessä. Hän on ollut RKL:n opiskelijajäsen ja aktiivinen opiskelijatoimikunnassa.

Palkinnon sponsorina toimii Rakennusmestarien Säätiö.

Palkintojen valintaraati koostuu RKL:n puheenjohtajista ja muiden rakennusalan henkilöjärjestöjen ja palkitsevien organisaatioiden edustajista. Pysyvänä asiantuntijajäsenenä on 30 vuoden ajan toiminut RKL:n kunniajäsen, ministeri Lauri Tarasti.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Maria-Elena Ehrnrooth, 050 379 0507, www.rkl.fi

Kuvat

Jari Saloselle RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto
Jari Saloselle RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto
Lataa
Risto Räsäsestä Vuoden Nuori Rakennusmestari 2021
Risto Räsäsestä Vuoden Nuori Rakennusmestari 2021
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rud Pedersen Public Affairs
Annankatu 12 A 17
00120 Helsinki

https://www.rudpedersen.com/

Rud Pedersen Group on yli 300 asiantuntijan voimin kahdeksassa maassa toimiva eurooppalainen konsulttiryhmä.

Rud Pedersen Public Affairs keskittyy yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja päättäjäviestintään. Tytäryhtiöt King Street ja RP People täydentävät palveluvalikoimaa viestinnässä, strategiakonsultoinnissa ja henkilöstön kehittämiseen ja rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme yrityksiä, julkisyhteisöjä ja organisaatiota. Suurin osa asiakkaistamme on kansainvälisiä toimijoita. Tuemme asiakkaitamme niin paikallisella, kansallisella kuin eurooppalaisella tasolla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rud Pedersen Public Affairs

Jukka Lintunen RKL:n puheenjohtajaksi21.11.2021 17:28:11 EET | Tiedote

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Jukka Lintusen Tampereella 21.11. pidetyssä liittokokouksessaan. Saarijärveltä kotoisin oleva Lintunen on toiminut 38 vuotta vastaavana mestarina, joista 26 vuotta Skanskalla. Koulutukseltaan hän on talonrakennusteknikko. - RKL:ssä arvoina ovat olleet korkea osaaminen sekä laadukas ja kestävä rakentaminen. Haluan lisätä näihin myös rakentamisen turvallisuuden ja eettisyyden. - Ammattikunnan arvostuksen vahvistaminen on edelleen peruste olla RKL:n jäsen. Nyt liiton tulee kyetä muuntautumaan, palvella paremmin ja lisätä koulutustarjontaa. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry on 116-vuotias ammatillis-aatteellinen yhdistys, joka edistää rakennusmestarin ja -insinöörin ammatin arvostusta, valvoo jäsentensä etua, kouluttaa ja kehittää alan osaamista, vaikuttaa sääntelyyn ja edustaa ammattikuntaa eri sidosryhmissä.

Influensa är inte en harmlös sjukdom – Finns det utrymme på intensiven också för influensapatienter?17.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Coronaviruset belastar fortfarande sjukhusen och man har varit tvungen att flytta på ingrepp till senare skeden. Vårdskulden växer samtidigt som influensasäsongen är runt hörnet. Sjukhusens och vårdplatsernas bärkraft kan försvagas ytterligare om influensasäsongen är svår. Influensan är inte en harmlös sjukdom och den orsakar samhället kostnader också som en latent sjukdomsbörda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme