Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia investoi Mäntyharjuun lähes 3,8 miljoonaa euroa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Mäntyharjun seudulla. Yhtiö investoi alueelle lähes 3,8 miljoonaa euroa.

Mäntyharjun seudulla, kuten muuallakin Järvi-Suomessa, taajamien sähköverkon toimitusvarmuus on saatu kuntoon jo aiemmin. Nyt Järvi-Suomen Energia keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Mäntyharjussa yhtiö parantaa tänä vuonna runkoyhteyttä Miekankoskentien ja Vihantasalmen ympäristössä. Työ alkaa melko läheltä Mäntyharjun taajamaa. Se on työmaista suurin. Maakaapelia vedetään 54 ja uutta ilmajohtolinjaa 4 kilometriä. Järvi-Suomen Energia parantaa myös Anetun ja Kousanjärven välistä runkoyhteyttä sekä linjaa kohti Kouvolan Tuohikottia.

- Anettu–Kousanjärvi-työmaa on vielä maastosuunnitteluvaiheessa. Muissa kohteissa työt ovat alkaneet, kertoo rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Tomi Räisänen.

Nyt parannettavien runkoyhteyksien varrella sijaitsee sekä vakituista että vapaa-ajan asutusta. Mäntyharjun seudulla uudet runkoyhteydet pystytään suotuisan maaston ansiosta rakentamaan lähes kokonaan maakaapelilla. Sitä vedetään tänä vuonna yhteensä 74 kilometriä. Työmaat aiheuttavat vain vähän haittaa liikenteelle. Autoilijoilta pyydetään kuitenkin tarkkaavaisuutta mahdollisten erikoisjärjestelyjen varalta. Uuden verkon käyttöönotosta aiheutuvista lyhyistä sähkökatkoista sovitaan aina etukäteen asiakkaan kanssa.

Mäntyharjun seudun tämän vuoden työmaat valmistuvat syksyyn mennessä. Purkutyöt suoritetaan talvella. Ensi vuonna on tarkoitus parantaa Tiilikkalan ja Koljosen välistä runkoyhteyttä.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle. Hankkeilla työllistetään paikallisia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pentti Leinonen 010 210 4379, pentti.leinonen@sssoy.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme