Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Hankasalmella

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Hankasalmella vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Hankasalmella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Hankasalmella uutta sähköverkkoa rakennetaan tänä vuonna yhteensä 40 kilometriä Paanalassa, Kuikassa, Lirponmäessä, Kekonmäessä, Sakarissa, Oulangissa ja Viimaharjussa. Uusi linja rakennetaan pääasiassa ilmajohtona Venekoskentien varteen.
Vanha, metsissä ja pelloilla kulkenut ilmajohtoverkko on vikaantunut herkästi ja sen korjaaminen on ollut vaikeaa.

- Osa vanhasta verkosta on 1950-luvulta, Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä kertoo.

Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Ville Sepponen mukaan työt alueella ovat jo alkaneet. Pienempiä maakaapeliyhteyksiä on valmistunut. Maastosuunnittelu päättyy pian, minkä jälkeen alkaa ilmajohtolinjan rakentaminen.

Alueella on sekä maatiloja, omakotitaloja että vapaa-ajan asuntoja. Työmaan ennustetaan sujuvan hyvin, sillä maasto on helppokulkuista.

Hankasalmen investoinnin arvo on 1,6 miljoonaa euroa.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mikko Höylä 0102104375, mikko.hoyla@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme