Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Hirvensalmella

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Hirvensalmella vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Hirvensalmella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Hirvensalmella uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Joutsantieltä Hämeenmäentietä pitkin aina Lampuunlahdentielle asti. Vajaan miljoonan euron investointi parantaa paljon alueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sähkön toimitusvarmuutta. Uutta maakaapeliyhteyttä rakennetaan viisitoista ja tienvarteen sijoittuvaa ilmajohtoa kymmenen kilometriä.

- Työmaa on sikäli merkittävä, että se on ensimmäinen Hämeenmäentien varren remontista. Yhdysjohdon saneerausta jatketaan vastaisuudessa, Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Pentti Leinonen kertoo.

Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinöörin Jussi Vitikaisen mukaan Hirvensalmen työmaalla valmistellaan tällä hetkellä uuden verkon rakentamista. Uuden ilmajohtolinjan on tarkoitus alkaa nousta toukokuussa. Kaivuut alkavat viimeistään alkukesästä roudan sulamisen jälkeen.

Kevään myöhästyminen on viivästyttänyt paitsi monien uusien työmaiden alkua myös viimevuotisten hankkeiden jälkitöitä. Hirvensalmen sähköverkon uuden parannushankkeen on määrä valmistua loppuvuonna 2022.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pentti Leinonen 0102104379, pentti.leinonen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme