Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Pertunmaalla

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Pertunmaalla vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Pertunmaalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Pertunmaalla uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Vehkalahdesta Sauvuoreen. Vanha ja helposti vikaantuva, 1950- ja 1960-luvuilla metsään rakennettu ilmajohtolinja korvataan pääasiassa Nokantien varteen tulevalla maakaapeliyhteydellä.

Työmaa jatkaa alueen aikaisempaa, Joutsan puolen sähköasemalta lähtenyttä runkoyhteyden parannushanketta. Uutta maakaapeliyhteyttä rakennetaan nyt 26 kilometriä ja uutta ilmajohtolinjaa 3 kilometriä. Investoinnin arvo on 1,3 miljoonaa euroa.

- Sähkön jakeluvarmuus paranee alueella entisestään, sanoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä.

Rakentaminen työmaalla on jo alkanut.

- Kelirikko voi vaikuttaa kaivuiden etenemiseen, kertoo rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Ville Sepponen.

Hankkeessa on mukana Järvi-Suomen Valokuitu Oy, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Uuden runkoyhteyden on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Purku- ja viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2024.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Höylä 010 210 4375, mikko.hoyla@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme