Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Puumalassa

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Puumalassa vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Puumalassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Puumalassa kahdella alueella. Isompi työmaa kulkee saaristossa Niinisaaren ja Liimattalansaaren kautta Lintusaloon. Uutta maakaapeliyhteyttä rakennetaan Lintusalontien varteen yhteensä 29 kilometriä. Uutta ilmajohtoa tulee 5 kilometriä. Investoinnin arvo on 1,9 miljoonaa. Se parantaa sähkön toimitusvarmuutta laajalla alueella.

- Saaristossa kulkeneiden vanhojen ilmajohtolinjojen korjaaminen on ollut todella hidasta. Uusi yhteys vähentää alueen asukkaiden vuosittaisia sähkökatkoja huomattavasti, Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mika Mielikäinen kertoo.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan saaristossa kapeissa ja kallioisissa olosuhteissa. Alueella on paljon loma-asutusta ja pyöräilijöitä.

- Varovaisuutta pitää olla niin tekijöillä kuin tiellä liikkujilla, sanoo rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Tomi Räisänen.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan myös Rokansalossa. Työmaa jatkuu Rokansalontien varrella siitä, mihin aiempi hankealue jäi. Uutta ilmajohtoyhteyttä rakennetaan tien varteen yhteensä 10 kilometriä. Pienjännitemaakaapelointia tehdään 11 kilometriä. Investoinnin arvo on 700 000 euroa.

Molempien työmaiden rakennustyöt alkavat keväällä. Uuden verkon osalta valmista on määrä tulla vuoden loppuun mennessä. Purku- ja viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2024.

Hankkeessa on mukana Järvi-Suomen Valokuitu Oy joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Sähkön toimitusvarmuutta parantaa Puumalassa myös Sulkavan puolella käynnistyvä runkoyhteyden perusparannushanke, joka yltää Puumalan rajalle Viljakansaareen. Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme