Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähköverkkoa Sulkavalla – Uusi aurinkosähköpuisto saa samalla maakaapeliyhteyden

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Sulkavalla vuonna 2022. Yhtiö investoi alueelle yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Sulkavalla uutta runkoyhteyttä rakennetaan kahdella eri työmaalla. Toinen niistä alkaa Sulkavan taajamasta ja päättyy Puumalantien varteen. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Mika Mielikäisen mukaan Tuonilampi–Pieksänlahti-investointi merkitsee paljon koko taajamalle.

- Sulkavalle on tehty viime vuosina useita hankkeita. Tällä parannetaan aikaisemmin kaapeloitujenkin osuuksien toimitusvarmuutta. Työmaalla on vaikutusta myös Puumalan suuntaan, Mielikäinen kertoo.

Metsissä ja asutusalueilla ollutta vanhaa, vika-altista ilmajohtoverkkoa korvataan maakaapelilla yhteensä 23 kilometrin matkalta. Poikkeuksellista on, että samassa yhteydessä Järvi-Suomen Energia vetää maakaapeliyhteyden uudelle Solarigo Systems Oy:n rakentamalle aurinkosähköpuistolle. Aurinkopaneeleja tulee puistoon yli 9000 kappaletta. Sulkavan kunta kattaa ensimmäisenä kuntana Suomessa sähkönkulutuksensa kokonaan aurinkosähköllä. Tämän ansiosta kunnan oman sähkönkulutuksen päästöt tippuvat kerralla nollaan. Aurinkosähköpuisto tuottaa vuosittain noin 4500 MWh uusiutuvaa sähköä.

Järvi-Suomen Energian Tuonilampi–Pieksänlahti-työmaa on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa. Pääosin Pieksänlahdentien varteen sijoittuvat kaivuut on määrä aloittaa heti, kun lumet sulavat.

- Pyrimme toimimaan tiealueen ulkopuolella, mutta toivomme kuitenkin autoilijoilta varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta poikkeavien liikennetilanteiden vuoksi, rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Antti Pietikäinen sanoo.

Työmaa valmistuu loppuvuonna 2022. Investoinnin arvo on 1,5 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii Elvera Oy. Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna sähkön toimitusvarmuutta Sulkavalla myös taajamasta Lohilahden suuntaan.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle. Hankkeilla työllistetään paikallisia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme