Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähköverkkoa Sulkavalla Vekaransalmen sillan ja Lohilahden välisellä seudulla

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Sulkavalla vuonna 2022. Yhtiö investoi alueelle yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Sulkavalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Sulkavalla uutta runkoyhteyttä rakennetaan kahdella eri työmaalla. Toinen niistä kulkee Vekaransalmen sillan eteläpuolelta kohti Lohilahtea. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Mika Mielikäisen mukaan investointi jatkaa viime vuoden hanketta.

- Työmaa parantaa paljon Vekaransalmen ja Lohilahden välisten seutujen sähkön toimitusvarmuutta. Vanhoissa, metsissä kulkeneissa ilmajohtolinjoissa on ollut paljon vikoja, Mielikäinen kertoo.

Maakaapelia vedetään yhteensä lähes 28 kilometrin matkalle. Työmaan maastosuunnittelu on jo valmistunut. Kaivuut aloitetaan heti, kun lumitilanne sen mahdollistaa. Työmaa sijoittuu mutkaisen ja etenkin kesällä vilkkaasti liikennöidyn Lohilahdentien varrelle.

- Autoilijoilta toivotaan liikenteessä malttia, Mielikäinen pyytää.

Työmaa valmistuu loppuvuonna 2022. Investoinnin arvo on 1,3 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimii Rejlers Oy ja pääurakoitsijana Enerke Oy. Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna sähkön toimitusvarmuutta Sulkavalla myös toisella työmaalla taajamasta Puumalantien suuntaan.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme