Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähköverkkoa Toivakassa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Toivakassa vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Toivakassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Toivakassa uutta runkoyhteyttä rakennetaan Toivakan kylältä kohti Lievestuoretta. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Jani Siltalan mukaan 2,2 miljoonan euron investointi vaikuttaa paljon alueen sähkön toimitusvarmuuteen.

- Alueella on vakituisia ja loma-asuntoja, mutta myös maatiloja. Tämä investointi helpottaa monen arkea, Siltala kertoo.

Vikaherkkä ja korjaamisen kannalta hankalasti metsiin sijoittunut vanha ilmajohtoverkko korvataan maakaapelilla yhteensä lähes 47 kilometrin matkalta. Työmaa sijoittuu pääosin Huikontien ja Ruuhimäentien varteen. Koska suurin osa kaivuista saatiin tehtyä jo viime vuoden puolella, työmaa ei merkittävästi häiritse liikennettä. Se ei myöskään aiheuta erikoisjärjestelyjä Jyväskylän MM-rallin osalta.

- Toisin kuin alueella viime vuonna toteutettu investointi, tämä työmaa ei sijoitu Ruuhimäen erikoiskokeen osuudelle, rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Ville Sepponen vahvistaa.

Työmaa valmistuu loppuvuonna 2022. Pääurakoitsijana toimii Enerke Oy.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jani Siltala 0102104390, jani.siltala@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme