Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Jätekukko tuo muovipakkausten keräysastiat kahdelletoista Rinki-ekopisteelle

Jaa

Jätekukko järjestää muovipakkausten keräyksen kesäkuun puolivälistä lähtien toimialueellaan sijaitsevilla Rinki-ekopisteillä Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa.

Jätekukko täydentää Rinki-ekopisteitä muovipakkauskeräysastioilla..
Jätekukko täydentää Rinki-ekopisteitä muovipakkauskeräysastioilla..

Kaksitoista Rinki-ekopistettä Jätekukon toiminta-alueella saavat pian täydentävän muovipakkauskeräyksen. Näin halutaan vastata paikallisten suureen kiinnostukseen muovipakkausten lajittelua kohtaan. Uudet muovipakkausten keräysastiat saapuvat ekopisteille kesäkuun puolivälissä, viikosta 24 alkaen.


– Huolehdimme toimialueellamme yli 300 asukkaan taajamissa muovipakkausten kiinteistökohtaisesta keräyksestä. Osasta toimialueen taajamakeskusten ekopisteistä on puuttunut muovipakkausten keräys. Nyt saimme tilaisuuden täydentää keräystä yhteistyössä Ringin kanssa tuomalla astiat asukkaiden käyttöön, kertoo Jätekukon logistiikkainsinööri Mikko Laakso.

Täydentävät muovipakkauskeräykset saapuvat seuraaville Rinki-ekopisteille:


Valtimo
Keskuskatu 43, S-Market

Karttula
Kissakuusentie 2, ABC S-Market

Rautavaara
Savontie 21, Sale

Kaavi
Kaavintie 1 B, S-Market Kaavi

Tuusniemi
Keskitie 23, S-Market Tuusniemi

Rautalampi
Kuopiontie 10, S-Market Rautalampi

Tervo
Myllytie 1, K-Market Lohiranta

Vesanto
Keskustie 18

Konnevesi
Asemakuja 1

Maaninka
Maaningantie 25, K-Market Hoppari

Riistavesi
Keskustie 26

Vehmersalmi
Puavontie 2

Suomalaiset ovat ahkeria muovipakkausten lajittelijoita

Kuluttajien kiinnostus muovipakkausten lajittelua kohtaan on kasvussa ja muovipakkausten keräysastioiden kysyntä Rinki-ekopisteille suurta. Suomalaiset ovat ahkeria pakkausten lajittelijoita ja kierrättäjiä: kun muovipakkausten keräys alkoi Suomessa vuonna 2016, muovia kerättiin noin 1 200 tonnia vuodessa. Nyt määrä on kymmenkertaistunut, ja viime vuonna Rinki-ekopisteistä kerättiin noin 12 500 tonnia muovia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Mikko Laakso
Jätekukko, logistiikkainsinööri
p. 044 368 0221
mikko.laakso@jatekukko.fi

Jari Koivunen
Rinki, Aluepäällikkö
puh. 050 441 7285
jari.koivunen@rinkiin.fi

Kuvat

Jätekukko täydentää Rinki-ekopisteitä muovipakkauskeräysastioilla..
Jätekukko täydentää Rinki-ekopisteitä muovipakkauskeräysastioilla..
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Meri siistiksi lajitellen – Kesäkiertueella opastetaan lajittelemaan kotitalouksien jätteet ja vähentämään vesistöjen roskaantumista9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lajittelemalla kotitalouksien jätteet voidaan vaikuttaa Itämeren tilaan. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Finlands Svenska Marthaförbund ja Pidä Saaristo Siistinä (PSS) ry järjestävät kesällä yhteisen neuvontakiertueen ympäri rannikkoa. Organisaatiot ovat yhdistäneet voimansa, koska samalla kertaa halutaan tavoittaa asukkaat, mökkiläiset, veneilijät ja turistit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme