Ympäristöministeriö

Jätevesiviikko alkaa 16.4.: Ota loppukiri, kunnosta vesistön lähellä sijaitseva puutteellinen jätevesijärjestelmä

Jaa

Hyvä toimitus/toimittaja

Jätevesiviikkoa vietetään jälleen 16.4. alkaen teemalla Ota loppukiri, kunnosta vesistön lähellä sijaitseva puutteellinen jätevesijärjestelmä - Inled slutspurten, reparera ett bristfälligt avloppsvattensystem i närheten av ett vattendrag

Puutteellisesti toimivat kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät tulee uusia 31.10.2019 mennessä pohjavesialueella ja sadan metrin säteellä lähimmästä vesistöstä. Muualla jätevesijärjestelmät tulee saattaa kuntoon viimeistään samalla, kun kiinteistössä tehdään isompi remontti.

Jätevesiviikolla 16.- 22. huhtikuuta kiinteistönomistajia kannustetaan tarkistamaan, koskeeko jätevesijärjestelmän kunnostaminen heitä ja millä aikataululla.

Ohessa liitteenä ennakkoon aineistoa ja grafiikkaa, joka on heti vapaasti käytettävissä. Viestintämateriaalia voi myös ladata lisää jätevesiviikon aineistopankista.

Jätevesiviikkoa koordinoi ympäristöministeriö. Mukana ovat myös elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, Haja-asutuksen vesihuollon suunnittelijat ry, Kuntaliitto, Koneyrittäjien liitto ry, Käymäläseura Huussi ry, maa- ja metsätalousministeriö, Muoviteollisuus ry, Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry, Suomen Omakotiliitto ry, Suomen ympäristökeskus ja Valonia. Ne viestivät mediatiedotteella viikosta 16.4. Tuolloin julkaistaan myös jätevesiviikon tussivideo (mp4, 1:42 min.), joka  on myös vapaasti ladattavissa aineistopankista.

Kysy tarvittaessa lisää viestintäaineiston käytöstä ja haastateltavien henkilöiden yhteystietoja:

Ulla Ahonen

Viestintäasiantuntija, ympäristöministeriö

p. 02952 50052, ulla.ahonen@ym.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ympäristöministeriö
Ympäristöministeriö
Aleksanterinkatu 7
00023 Helsinki

http://www.ym.fi/

Ympäristöministeriö vastaa valtioneuvoston ja eduskunnan käsittelyyn tulevien asioiden valmistelusta, jotka koskevat yhdyskuntia, rakennettua ympäristöä, asumista, luonnon monimuotoisuutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä ympäristönsuojelua. Ympäristöministeriötä johtaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.