Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaren koulun liikuntahallia aletaan rakentaa – myös tekonurmikenttä ja tekojäärata Jätkäsaareen

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa Jätkäsaaren liikuntapuistoon tilapäisen liikuntahallin ja uuden pysyvän liikuntakentän.

Halli sijaitsee urheilupuiston laidalla. Sen sijainti on merkitty kuvaan punaisella. Kuva: FCG
Halli sijaitsee urheilupuiston laidalla. Sen sijainti on merkitty kuvaan punaisella. Kuva: FCG

Liikuntahalli rakennetaan Jätkäsaaren uuden peruskoulun tarpeisiin, ja se valmistuu syksyllä 2019. Iltaisin ja viikonloppuisin halli palvelee myös harrasteliikkujia. Se on käytössä, kunnes koulun pysyvät liikuntatilat valmistuvat Jätkäsaaren Bunkkeriin.

”Jätkäsaaren liikuntapuisto on merkittävä satsaus helsinkiläisten ja jätkäsaarelaisten hyvinvointiin. On todella hienoa, että Bunkkerin rakentamisen viivästymisestä huolimatta koululaisille saadaan järjestettyä hyvä ja toimiva sisäliikuntapaikka”, Jätkäsaaren aluerakentamisprojektin johtaja Outi Säntti sanoo.

Liikuntahalli tulee koululaisten ja harrastajien käyttöön

Hallin liikuntatilat saa jaettua moottorikäyttöisillä kevyillä jakoseinillä kolmeen osaan, joten siellä voi samanaikaisesti liikkua kolme ryhmää. Hallia voidaan käyttää myös yhtenäisenä tilana, jolloin se tarjoaa käyttöön täysimittaisen pelikentän.

Hallin matalaan osaan rakennetaan puku- ja pesutilat, käymälät ja välinevarasto. Halli on puolilämmin.

Liikuntahallin rakentaminen tuo hyvän lisän eteläisen Helsingin liikuntatiloihin. Uutta kenttätilaa halliin rakennetaan yhteensä noin 850 m2.

Koulun liikunnanopetus siirtyy Bunkkeri-rakennukseen sen jälkeen, kun sen liikuntatilat voidaan ottaa käyttöön. Tilapäinen liikuntahalli on tarkoitus tuolloin siirtää tai purkaa.

Täysikokoinen tekonurmikenttä muutetaan talvisin tekojääkentäksi

Jätkäsaaren liikuntapuistoon rakennetaan syksyyn mennessä myös täysimittaisen jalkapallokentän kokoinen tekonurmikenttä. Kenttä varustetaan siten, että se voidaan talven lähestyessä muuttaa tekojääkentäksi. Se on Helsingin kahdeksas tekojääkenttä.

Liikuntakentälle nousee myös huoltorakennus, johon tulee muun muassa teknisiä tiloja ja pukuhuoneet suihkutiloineen.

Jätkäsaaren peruskoulun rakentaminen etenee aikataulussa

Jätkäsaaren peruskoulun uusi rakennus (Hyväntoivonkatu 5) on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden 2019 alussa. Kouluaikojen ulkopuolella myös koulun tiloja tarjotaan asukkaiden käyttöön.

Koulurakennus tukee uudenaikaista pedagogiikkaa, ja siellä on muutaman vuoden päästä noin 800 oppilasta. Ensimmäisenä syksynä oppilaita on arviolta 250.

Lisää tietoa

Linkki uutiseen Jätkäsaaren peruskoulusta: Uutta Helsinkiä https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2018-11-21/jatkasaaren-peruskoulu-harjakorkeudessa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisää tietoa hallin ja tekonurmen rakentamisesta
projektinjohtaja Matti Priha
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / rakennuttaminen
p. 09 310 39705, matti.priha@hel.fi

Lisää tietoa Jätkäsaaren kehittämisestä
projektinjohtaja Outi Säntti
Helsingin kaupunki
keskushallinto / aluerakentaminen, asuminen ja investoinnit
p. 09 310 25976, outi.santti@hel.fi

Kuvat

Halli sijaitsee urheilupuiston laidalla. Sen sijainti on merkitty kuvaan punaisella. Kuva: FCG
Halli sijaitsee urheilupuiston laidalla. Sen sijainti on merkitty kuvaan punaisella. Kuva: FCG
Lataa
Liikuntahalli tarjoaa tilat koulun opetukselle ja palvelee myös iltakäyttäjiä. Kuva: FCG.
Liikuntahalli tarjoaa tilat koulun opetukselle ja palvelee myös iltakäyttäjiä. Kuva: FCG.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme