Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaren liikenneyhteyksiä parannetaan – Länsisatamankadulla poikkeusjärjestelyjä 3.4. alkaen

Jaa

Ruoholahdessa alkaa kadunrakennustyö Jätkäsaaren liikenneyhteyksien parantamiseksi. Töiden vuoksi Länsisatamankadulla on poikkeusjärjestelyjä, jotka vaikuttavat liikenteeseen 3.4.–30.6.2018 Tammasaarenkadun ja Itämerenkadun pohjoispuolen välillä.

Työmaan vaikutukset liikenteeseen 3.4. - 30.6.2018

  • Moottoriajoneuvot: käytettävissä on yksi ajokaista molempiin suuntiin työn aikana.

  • Joukkoliikenne: Työ ei vaikuta ennakkotietojen perusteella bussien liikenteeseen tai pysäkkeihin. Raitiovaunu 8 on korvattu bussilla 8X välillä Jätkäsaari–Ooppera. Linja pysähtyy Itämerenkadulla olevilla väliaikaisilla bussipysäkeillä (H1339, H1440).

  • Pyöräilijät: Käytettävissä on vähintään yksi pyörätie. Sen sijainti vaihtelee työn edetessä.

  • Jalankulkijat: Käytettävissä on vähintään yksi jalkakäytävä. Sen sijainti vaihtelee työn edetessä.

Työ etenee myöhemmin pohjoiseen kohti Salmisaarenkatua

Ruoholahdessa tehtävät katutyöt tähtäävät Jätkäsaaren ulos- ja sisäänajoliikenteen sujuvoittamiseen. Hankkeen osana parannetaan myös jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita erottamalla kulkumuodot nykyistä selvemmin toisistaan.

Rakennustyöt etenevät kesän ja syksyn aikana Länsisatamankatua pitkin pohjoiseen ja lopulta Salmisaarenkadun pohjoispäähän asti. Rakentaminen tehdään vaiheittain, ja se valmistuu kokonaisuudessaan lokakuun loppuun mennessä. Kaupunki tiedottaa muuttuvista liikennejärjestelyistä urakan edetessä.

Nyt aloitettavassa ensimmäisessä vaiheessa siirretään Itämerenkadun ja Tammasaarenkadun välisiä raitiovaunukiskoja, jotta autoille mahdutaan rakentamaan lisäkaista. Ajokaistoja lisätään myöhemmin myös Salmisaarenkadun eteläpäähän.

Lisäkaistat nopeuttavat Länsisatamasta tulevien ajoneuvojen pääsyä Porkkalankadun ja Länsiväylän suuntaan. Nykyisin tieosuutta vaivaa ajoittain ruuhkautuminen.

Uusia kaista- ja suojatiejärjestelyjä on tarkoitus suunnitella tulevaisuudessa muillekin Länsisatamaan johtaville kaduille. Tulevina vuosina tavoitteena on, että sataman raskas liikenne kulkee Tyynenmerenkadun kautta, ja rekkaliikennettä saadaan vähennettyä asuinkaduilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kadunrakennushanke:
Jukka Väisänen, projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
Puh. 09 310 38666, jukka.vaisanen@hel.fi

Jätkäsaaren kehittäminen:
Outi Säntti, projektinjohtaja
Helsingin kaupunginkanslia, Jätkäsaaren aluerakentamisprojekti
Puh. 09 310 25976, outi.santti@hel.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme