Espoon kaupunki - Esbo stad

Jättiläisten jäljet - Sofia Wilmanin ja Marja Blomsterin taidetta Villa Elfvikin luontotalossa 14.6. - 12.8.2018

Jaa

Marja Blomster ja Sofia Wilkman käsittelevät teoksissaan vieraslajikasvien aggressiivista leviämistä Suomessa. Kummallakin taiteilijalla on kokemusta vieraslajikasvien aiheuttamasta tuhosta sekä pitkäaikaisesta taistelusta näitä jättiläismäisiä kasveja vastaan.

Jättiläisten jäljet -näyttelyn teoksissa Blomster käsittelee vieraskasvilajien leviämistä. Hänen teoksissaan on leviämisen alku, siemen tai solu, mutta samalla myös alue, jonka jättiläinen on vallannut itselleen. Näistä jättikasveista on jättiputki hänelle tutuin, sillä se levisi naapurustosta aikoinaan hänen kotipihalleen. Jättiputken taimia hän poisti pihaltaan kahden vuoden ajan.

Wilkman on puolestaan taistellut pihapiirissään japanintatarta vastaan. Hänen maisema- ja kasviaiheiset työnsä liikkuvat esittävän ja ei-esittävän rajoilla. Niissä pinta ja viiva luovat kiehtovia visuaalisia maailmoja. Wilkmanin kiinnostus kasveihin periytyy jo isovanhemmilta, jotka pitivät suurta apteekkia Pohjanmaalla. Apteekin pihapiirissä kasvoivat yrtit ja monet muut kasvit.                                                

Sofia Wilkman ja Marja Blomster ovat espoolaisia kuvataiteilijoita. Molempien töitä löytyy merkittävistä suomalaisista kokoelmista ja heidän taidettaan on ollut esillä myös ulkomailla useissa näyttelyissä. Wilkmanin taiteen teemoja ovat olleet maisema- ja kasviaiheiden lisäksi henkilöhistorian kuvaus ja abstraktit sommitelmat. Blomsterin teosten lähtökohtina ovat luonnon eläimet ja kasvit.

Tietoa ja toimintaa vieraslajien leviämisen hillitsemiseksi

Luontotalossa esillä olevan taidenäyttelyn tavoitteenaan on kiinnittää huomiota haitallisiin vieraslajeihin, jotka ovat levinneet luontoon ihmisen tahallisen tai tahattoman toiminnan seurauksena. Näyttelyssä on esillä myös tietoa vieraslajeista.

Lauantaina 16.6. klo 13 järjestetään luontotalolla vieraslaji-info ja sen jälkeen jättibalsamin kitkentätalkoot Laajalahden luonnonsuojelualueella. Lisätiedot ja talkooilmoittautumiset osoitteesta www.espoo.fi/talkoot.

Aukioloajat

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4, Espoo) on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10–16. Juhannusaattona 22.6. luontotalo on suljettu. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Luontotaloon ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Sofia Wilkman, puh 040 5641 131, sofia_wilkman@hotmail.com
- Marja Blomster, puh. 050 5691174 ,marja@blomster.fi
- Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo p. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Japanintatar. Kuva: Sofia Wilkman
Japanintatar. Kuva: Sofia Wilkman
Lataa
Sofia Wilkman, Puisto, litografia 2015
Sofia Wilkman, Puisto, litografia 2015
Lataa
Marja Blomster, Jättiputki ja 
päivänkakkara, akryyli kankaalle 2018
Marja Blomster, Jättiputki ja päivänkakkara, akryyli kankaalle 2018
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme