Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Jeesiöjoen uuden sillan rakentaminen käynnistyi Sodankylässä

Jaa

Jeesiöjoen uuden sillan rakentaminen on alkanut valtatiellä 4 Sodankylässä joulukuun alussa. Uusi silta valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Työt on aloitettu puuston ja pintamaiden poistolla.

Havainnekuva Jeesiöjoen uudesta sillasta. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Havainnekuva Jeesiöjoen uudesta sillasta. Kuva on vapaasti käytettävissä.

Hankkeessa rakennetaan nykyisen sillan ylävirran puolelle uusi noin 140 metriä pitkä ja 17 metriä leveä silta. Lisäksi uusitaan valtatien 4 linjaus noin 600 metrin matkalla ja rakennetaan uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja linja-autopysäkkiä sekä uusitaan valaistus. Hankkeeseen kuuluu myös nykyisen sillan purkaminen.

Paalutustöitä varten nykyisen sillan ylävirran puoleinen kävely- ja pyöräilyväylä puretaan ja kevytliikenne siirretään kokonaisuudessaan nykyisen sillan alavirran puolelle joulu-tammikuulla.

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen. Nykyisessä sillassa on kantavuusongelmia, jotka poistuvat uuden sillan myötä.

Rakentamiskustannukset ovat noin 7,1 miljoonaa euroa. Kustannuksiin osallistuu myös Sodankylän kunta 423 000 eurolla.

- Sodankylän kunnan kustannukset kohdistuvat kävely- ja pyöräilyväylien, pohjoisen puolen alikulkukäytävän ja sillan valaistuksen rakentamiseen sekä kävely- ja pyöräilyväylän tiemerkintöihin, kertoo Sodankylän kunnan tekninen johtaja Matias Yliriesto.

Urakoitsijana toimii Destia.

- Meille Destiassa on sydämen asia rakentaa infraa, joka mahdollistaa hyvän arjen. Tämä silta tulee parantamaan turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta Sodankylän keskustan tuntumassa. Pääsemme näyttämään vesistösiltarakentamisen osaamistamme talviolosuhteissa. Hienoa päästä rakentamaan tämä kohde yhdessä asiakkaan kanssa, sanoo Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan vetäjä Tuomas Räinä Destiasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin ELY-keskus, projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217
Sodankylän kunta, tekninen johtaja Matias Yliriesto, puh. 040 774 2828
Destia, yksikön johtaja Tuomas Räinä, puh. 050 365 3008

Kuvat

Havainnekuva Jeesiöjoen uudesta sillasta. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Havainnekuva Jeesiöjoen uudesta sillasta. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme