Suomen Musiikkikustantajat ry

Jenni Vartiainen ja Jurek tekivät vuoden biisin 2018!

Jaa

Jenni Vartiaisen ja Jurek Reunamäen säveltämä ja sanoittama Turvasana
on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 19 finaaliehdokkaasta teki kansanedustaja Silvia Modig. Vuoden biisin ovat kustantaneet Kaiku Songs ja Jenique Oy.

Vuoden vientitekona palkittiin Axel Ehnström hänen pitkäjänteisestä työstään Saksan markkinalla. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Jurek Reunamäki palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Kimmo Hakolalle.

Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit.

Genrevapaan kategorian palkinto sai nimekseen tänä vuonna Vuoden etnotekijät voittajiensa, Solju-yhtyeen Ulla Pirttijärven ja Hildá Länsmanin mukaisesti. Valinnan suoritti toimittaja ja Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola.

Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Sinitaivas-orkesteri.

Yksityiskohtaiset tiedot palkinnoista ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: tiedottaja Minna Auvinen
puhelin 040 197 3704
sähköposti minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Musiikkikustantajat ry
Suomen Musiikkikustantajat ry
Urho Kekkosen katu 2 C
00100 Helsinki

09 586 087, info@musiikkikustantajat.fihttp://www.musiikkikustantajat.fi

Suomen Musiikkikustantajat ry on vuonna 1976 perustettu järjestö, johon kuuluu 38 kotimaista musiikinkustannusalan yritystä tai yhteisöä. Jäsenet edustavat kattavasti kaikkia musiikin alueita kevyestä vakavaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Musiikkikustantajat ry