BookBeat

Jere, Alku ja Noita marraskuun äänikirjakärki – Tuntematon sotilas nousi kymmenen kärkeen myös äänikirjana

Jaa

Suomen kuunnelluimpia äänikirjoja ovat Jere Karalahden tarina ja uutuusdekkarit. Myös klassikot kiinnostavat äänikirjojen kuuntelijoita.

Marraskuussa kuunnelluimpien äänikirjojen kärki säilyi miltei samana kuin lokakuussa ja Aki Linnanahteen kirjoittama Jere Karalahden tarina Jere (WSOY) kiinnosti edelleen paljon. Kuukauden nousijaksi osoittautui Väinö Linnan Tuntematon Sotilas (WSOY). Veikko Honkasen tulkintaa Linnan klassikkoromaanista moni kuunteli ennen ja jälkeen elokuvan katsomisen.

”Uutuudet kiinnostavat eniten, mutta kyllä myös ikonisten klassikoiden hienot tulkinnat kestävät aikaa”, toteaa BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström.

Tuntemattoman sotilaan kuuntelusta siirrytään usein Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogiaan. Ja juuri nyt kuuntelijat ovat löytäneet Veikko Sinisalon lukeman Pohjantähden lisäksi Lars Svedbergin tulkitseman Sinuhe Egyptiläisen (WSOY). Klassikkokirjoja ja klassikkolukijoita kaikki. Voikin sanoa, että näin Suomi 100 näkyy meillä”, Forsström jatkaa.

Lisäksi Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan Suomi (WSOY) ja koko Mielensäpahoittaja-sarja saa paljon kuuntelijoita. Kärjen takana kuunnellaan laveasti ja yhä monipuolisempaa valikoimaa.

”Kuunneltujen kirjojen määrä nousi marraskuussa taas uuteen ennätykseen ja kuluttajat näyttävät selvästi innostuneen BookBeatista ja marraskuisten päivien ja iltojen viettämisestä äänikirjoja kuunnellen. Tämä lupaa hyvää joulumyyntiä”, Forsström toteaa.

Näitä äänikirjoja Suomi kuuntelee – marraskuun top 10

1. Linnanahde, Aki: Jere (WSOY)
2. Brown, Dan: Alku (WSOY)
3. Läckberg, Camilla: Noita (Gummerus)
4. Passi, Minna & Reinboth, Susanna: Keisari Aarnio (HS Kirjat)
5. Lagercrantz, David: Tyttö joka etsi varjoaan (WSOY)
6. Saari, Oskari: Aki Hintsa – Voittamisen anatomia (WSOY)
7. Linna, Väinö: Tuntematon sotilas (WSOY)
8. Kyrö, Tuomas: Mielensäpahoittajan Suomi (WSOY)
9. Doerr, Anthony: Kaikki se valo jota emme näe (WSOY)
10. Lehtolainen, Leena: Viattomuuden loppu (Tammi)

Tilasto perustuu BookBeatin äänikirjamyyntiin marraskuussa 2017.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Sari Forsström | Business Development Manager | BookBeat Suomi
sari.forsstrom@bookbeat.com | +358 50 338 7293

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

BookBeat
BookBeatBookBeat on e- ja äänikirjasovellus, jossa käyttäjä saa lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti älypuhelimellaan tai tabletillaan. Palvelu lanseerattiin Suomessa laajasti kesän 2016 aikana ja kuluneena vuonna äänikirjojen kuuntelu on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan. BookBeatin omistaa ruotsalainen Bonnier, joka on yksi Euroopan suurimmista kustantamoryhmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BookBeat

Jere oli vuoden 2017 kuunnelluin äänikirja – Norja ja Suomi kävivät tiukan kisan dekkarisarjan kärkipaikasta2.1.2018 09:00Tiedote

Suomalaiset kuuntelivat äänikirjoja yhteensä yli 2,5 miljoonaa tuntia vuonna 2017. Globaalisti nouseva trendi on selvästi otettu omaksi myös täällä. Äänikirjojen helppo käytettävyys älypuhelimella ja se, että kuuntelemisen voi helposti yhdistää muuhun samanaikaiseen tekemiseen, kuten autolla ajoon tai kokkaamiseen, nousi ilmiöksi ja kuuntelemisen kasvuvauhti vuoden aikana oli huima.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme